'Squid Game' geeft modellencarrière van actrice HoYeon Jung stevig duwtje in de rug - Artikel Cinema

   - 
'Squid Game' geeft modellencarrière van actrice HoYeon Jung stevig duwtje in de rug

Wie Netflix heeft, kon er niet naast kijken. 'Squid Game' is momenteel veruit de populairste serie, en één van de hoofdrollen is weggelegd voor HoYeon Jung. Naast actrice is ze ook model, en sinds haar rol in 'Squid Game' heeft ook haar modecarrière een stevige boost gekregen.

 HoYeon Jung vertolkt in de Zuid-Koreaanse dramaserie de rol van Kang Sae-byeok, oftewel "nummer 067". Ze speelt een mysterieuze vrouw die gescheiden werd van haar familie en geld nodig heeft om hen te helpen. Sinds 'Squid Game' zijn haar Instagramvolgers in aantal gestegen van 400.000 naar bijna 22 miljoen.

De 27-jarige Zuid-Koreaanse actrice was voordien al bekend als model, maar dan voornamelijk in Aziatische landen. "Ze is één van de meest gevraagde Aziatische modellen", vertelt een modejournalist. "Ze loopt op de catwalks van Seoul, Shanghai, Tokio... Dat heeft minder uitstraling dan Parijs, Milaan en New York, maar voor de Aziatische markt zijn die steden héél belangrijk. In China en Japan wordt meer geld gespendeerd aan haute couture dan elders ter wereld.

In die zin is HoYeon een supermodel, zij zorgt ervoor dat rijk volk het geld laat rollen" lezen we in TV Familie. Onlangs heeft ze een miljoenencontract met Louis Vuitton getekend en sierde ze onder meer op de cover van Vogue. Zelf blijft ze rustig onder de aandacht, maar ze is erg dankbaar voor alle kansen die ze gekregen heeft. "Ik heb zoveel bijgeleerd, in zo'n korte tijd. Als actrice én als mens. Ik woon al een hele tijd in New York omdat ik een internationale carrière wilde. En nu lukt me dat. Maar dan wel door een acteerjob waarvoor ik terug naar Korea moest. Vreemd. Maar fantastisch dat ik als Aziatisch model nu zoveel kansen krijg. Er is heel veel talent in Azië. Veel mooie meisjes ook. Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor vrouwen in mijn land die grote dromen koesteren. Alles is mogelijk. Je moet erin geloven én ervoor vechten", klinkt het. Ze is tevens blij dat haar rol in 'Squid Game' haar veranderd heeft in positieve zin. "Kang betekent veel voor mij. Dat personage heeft mij voor een stukje overgenomen. Ik denk nu meer zoals zij. Vroeger gaf ik sneller op wanneer ik een opdracht misliep of zo. Nu laat ik veel minder over me heen lopen en vecht ik voor mijn kansen. Ik ben ervan overtuigd dat die houding mij alle succes zal opleveren. Want zonder op te scheppen: ik denk niet dat het hier stopt voor mij", besluit ze. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: