Louis de Funès : de tentoonstelling - Actueel Cinema

    
Louis de Funès : de tentoonstelling

De Palace in Brussel kiest voor zijn eerste grote tentoonstelling voor de atypische carrière van een icoon uit de Franse cinema: Louis de Funès. 

De Franse Cinemathèque uit Parijs produceerde deze evenementiële tentoonstelling, waar ze vorige jaar zeer goed onthaald werd door het publiek én de pers. De expositie vindt plaats vanaf 2 oktober tot 16 januari 2022.

De tentoonstelling belicht Louis de Funès’ inspiratiebronnen en zijn komische, burleske genialiteit die hem op 50-jarige leeftijd naar de top van de box-office bracht. Deze expositie is een uitnodiging om de acteur in al zijn facetten te ontdekken aan de hand van een collectie van bijna 150 werken. Zoals de auto uit Le Corniaud en de kostuums uit Les Aventures de Rabbi Jacob en La Soupe aux choux. Maar er zijn ook nog foto's, documenten, beeldhouwwerken, tekeningen, schilderijen... en filmfragmenten die je zin geven om al deze grote klassiekers (opnieuw) te kijken! 

Programmatie:
Naar aanleiding van deze expo programmeert de Palace een selectie van een twintigtal Nederlands ondertitelde films waarbij het publiek Louis de Funès kan (her)ontdekken (La Traversée de Paris, Le Gendarme de Saint-Tropez, La Soupe aux choux, Le Corniaud, La Grande Vadrouille, La Folie des grandeurs, Les Aventures de Rabbi Jacob, Hibernatus, L'aile ou la cuisse, L'homme orchestre …)

Evenementen:
Talrijke persoonlijkheden zullen tijdens evenementiële voorstellingen komen getuigen over hun liefde voor Louis de Funès en wat hij voor hen betekent.  Het eerste evenement vindt plaats op 9 september met regisseur Nabil Ben Yadir (Les Barons, Dode Hoek) die er zijn coup de cœur Les Aventures de Rabbi Jacob van Gérard Oury zal voorstellen.
Tijdens de volledige duur van de tentoonstelling vinden ontmoetingen, conferenties en activiteiten voor kinderen plaats. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...
Scarlett Johansson ontvangt American Cinamatheque Award - Actueel
Actueel

Scarlett Johansson ontvangt American Cinamatheque Award

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson ontving gisteren de 'American Cinematheque Award'. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest die een onderscheidende rol speelde in de kunst van het bewegend beeld. Johansson wordt bekroond voor haar talent en visie als een actrice én als... Verder lezen...
Baldwin aangeklaagd voor roekeloos gedrag op filmset - Actueel
Actueel

Baldwin aangeklaagd voor "roekeloos" gedrag op filmset

Voor de tweede keer in een week tijd is acteur Alec Baldwin aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de filmset van 'Rust' dat cameravrouw Halyna Hutchins het leven kostte. Scriptbegeleider Mamie Mitchell, die na het ongeluk geëmotioneerd het alarmnummer belde, noemt het gedrag van Baldwin "... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: