Louis de Funès : de tentoonstelling - Actueel Cinema

   - 

De Palace in Brussel kiest voor zijn eerste grote tentoonstelling voor de atypische carrière van een icoon uit de Franse cinema: Louis de Funès. 

De Franse Cinemathèque uit Parijs produceerde deze evenementiële tentoonstelling, waar ze vorige jaar zeer goed onthaald werd door het publiek én de pers. De expositie vindt plaats vanaf 2 oktober tot 16 januari 2022.

De tentoonstelling belicht Louis de Funès’ inspiratiebronnen en zijn komische, burleske genialiteit die hem op 50-jarige leeftijd naar de top van de box-office bracht. Deze expositie is een uitnodiging om de acteur in al zijn facetten te ontdekken aan de hand van een collectie van bijna 150 werken. Zoals de auto uit Le Corniaud en de kostuums uit Les Aventures de Rabbi Jacob en La Soupe aux choux. Maar er zijn ook nog foto's, documenten, beeldhouwwerken, tekeningen, schilderijen... en filmfragmenten die je zin geven om al deze grote klassiekers (opnieuw) te kijken! 

Programmatie:
Naar aanleiding van deze expo programmeert de Palace een selectie van een twintigtal Nederlands ondertitelde films waarbij het publiek Louis de Funès kan (her)ontdekken (La Traversée de Paris, Le Gendarme de Saint-Tropez, La Soupe aux choux, Le Corniaud, La Grande Vadrouille, La Folie des grandeurs, Les Aventures de Rabbi Jacob, Hibernatus, L'aile ou la cuisse, L'homme orchestre …)

Evenementen:
Talrijke persoonlijkheden zullen tijdens evenementiële voorstellingen komen getuigen over hun liefde voor Louis de Funès en wat hij voor hen betekent.  Het eerste evenement vindt plaats op 9 september met regisseur Nabil Ben Yadir (Les Barons, Dode Hoek) die er zijn coup de cœur Les Aventures de Rabbi Jacob van Gérard Oury zal voorstellen.
Tijdens de volledige duur van de tentoonstelling vinden ontmoetingen, conferenties en activiteiten voor kinderen plaats. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: