Nederlandse film 'De Belofte van Pisa' gaat naar Italië - Actueel Cinema

   - 

De Nederlandse film 'De Belofte van Pisa' is geselecteerd voor het Nòt Film Fest in Italië. De verfilming van het boek van Mano Bouzamour is opgenomen in de Moonwalker Features-competitie. Dat heeft regisseur Norbert ter Hall bekendgemaakt. 

Het Nòt Film Fest is een festival waar jong en veelbelovende talenten in de spotlights worden gezet. Het festival vindt eind augustus plaats in de stad Rimini. 'De Belofte van Pisa' vertelt het verhaal van de Marokkaanse Sam die, op de dag dat zijn oudere broer Mo door de politie wordt opgepakt, wordt toegelaten op een prestigieuze muziekacademie. Sam leert zijn talent te benutten, wordt verliefd op de mooie Annelies en vindt uiteindelijk zijn eigen stem. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale en Yorick van Wageningen.

De film viel in het buitenland al eerder in de prijzen. Zo won de verfilming de grote prijs van de jongerenjury op het 25e internationale filmfestival Schingel in de Duitse stad Chemnitz. Shahine El-Hamus won voor zijn rol het Gouden Kalf voor beste acteur. Ook de muziek van de film won een Gouden Kalf. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: