Film Fest Gent kiest Belgische film 'La Civil' als opener voor 48ste editie - Actueel Cinema

   - 

Film Fest Gent opent op 12 oktober met 'La Civil', een Belgisch-Roemeense film van de Gentse regisseur Teodora Ana Mihai. Dat meldt de festivaldirectie. De bekroonde film, die op het filmfestival van Cannes een minutenlange staande ovatie kreeg, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een moeder die haar dochter ontvoerd ziet door een Mexicaans drugskartel. 

Mihai debuteerde in 2014 met de documentaire 'Waiting for August' over een Roemeens meisje dat voor haar broers en zussen zorgt. Haar nieuwe film is gebaseerd op echte gebeurtenissen maar wegens te gevoelige informatie is het geen documentaire maar een fictief drama geworden. Het verhaal gaat over Cielo, een Mexicaanse moeder die weigert het slachtoffer te zijn als haar dochter ontvoerd wordt door een drugskartel. De plaatselijke autoriteiten zijn machteloos en de vrouw neemt het heft in eigen handen. Ze komt in een spiraal van geweld terecht. Aan de Belgisch-Roemeens-Mexicaanse coproductie is bijna 7 jaar gewerkt, ook in volle coronapandemie met de nodige beschermende maatregelen. In Cannes won de film de 'Prix du Courage'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
La Civil

La Civil

  Regie: Teodora Ana Miha Met: Arcelia Ramirez, Alvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez De film werd opgenomen in november-december 2020 in het Noord-Mexicaanse Durango, in volle coronacrisis. Er ging jarenlang intensief onderzoek aan vooraf door de regisseuse en de Mexicaanse schrijver Habacuc Antonio de Rosario. La Civil, is geïnspireerd op waargebeurde feiten.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: