Filmfestival Cannes: Nog twee Belgische producties in selectie - Actueel Cinema

   - 

Nadat eerder al verschillende Belgische cineasten het nieuws kregen dat ze met hun film volgende maand richting Cannes mogen trekken voor het prestigieuze filmfestival, zijn vandaag nog twee Belgische (co)producties toegevoegd aan de affiche. Het gaat om  "Mon légionnaire" van de Française Rachel Lang, een productie van het Belgische Wrong Men, en "Aya" van Fransman Simon Coulibaly Gillard, geproduceerd door het Brusselse Michigan Films. 

"Mon légionnaire" van Rachel Lang, een film over wat het Vreemdelingenlegioen doet met relaties, zal te zien zijn in de Quinzaine des réalisateurs, die van 7 tot 17 juli loopt. "Aya", de debuutfilm van Simon Coulibaly Gillard, wordt vertoond in ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), een nevensectie van het festival, en speelt zich af in Ivoorkust. België is goed vertegenwoordigd op de Croisette: onder meer Joachim Lafosse neemt met zijn nieuwe film "Les intranquilles" deel aan de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. Het filmdebuut van Laura Wandel, "Un Monde", en "La Civil" van de Vlaams-Roemeense Teodora Ana Mihai zijn dan weer geselecteerd voor de officiële selectie "Un Certain Regard". (Belga / Belga)

© elleon / Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: