Filmfestival Cannes - Russische cineast Kirill Serebrennikov mag Rusland niet verlaten - Actueel Cinema

   - 

De bekende Russische film- en theatermaker Kirill Serebrennikov kan niet afzakken naar Cannes voor het filmfestival, waar zijn jongste film deel uitmaakt van de competitie. Dat heeft zijn advocaat meegedeeld. 

De 51-jarige Serebrennikov kreeg in de zomer van vorig jaar drie jaar met uitstel wegens het verduisteren van ongeveer 1,8 miljoen overheidssteun.  "Kirill mag het Russische territorium niet verlaten, en dat tot juni 2023", zegt advocaat Dmitri Charitonov.

Volgens zijn aanhangers werd de regisseur gestraft voor zijn soms gewaagde werken waarin seksualiteit - ook homoseksualiteit -, politiek en religie vermengd worden, terwijl het Kremlin een terugkeer naar "traditionele waarden" verdedigt. De vervolging heeft geleid tot een golf van internationale steun aan Serebrennikov Serebrennikov is geselecteerd met zijn film "Petrov's Flu". De film is een bewerking van een roman van de Russische schrijver Alexei Salnikov, waarin het trieste dagelijkse leven van een gezin in Jekaterinenburg, een industriestad in de Oeral, een surrealistische wending neemt wanneer ze griep krijgen. Normaal gezien komt de film op 9 september in Rusland uit. In België wordt de film verdeeld door Imagine. Een releasedatum moet nog worden bepaald. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: