Documentaire over Billie Eilish krijgt lovende kritieken - Actueel Cinema

   - 

Billie Eilish veroverde als 17-jarige de wereld als zangeres. Ondertussen is de jonge vrouw 19 en heeft ze haar eigen documentaire 'The world's a little blurry', gemaakt door regisseur RJ Cutler. In de prent is onder andere te zien hoe Eilish omgaat met haar succes en hoe ze worstelt met aanvallen van Gilles de la Tourette. 

In de documentaire van 2 uur en 20 minuten wordt het leven van de jonge wereldster gedurende twee jaar blootgelegd. Het filmen startte in het najaar van 2018 toen Billie nog 16 was en stopt in januari 2020, net na zes Grammy Awards in ontvangst mocht nemen voor haar debuutalbum 'When we all fall asleep, where do we go?'.

Billie Eilish is te zien tijdens concerts, in de backstage en in haar dagelijks leven waarin ze nog bij haar ouders woont. Er zijn veel momenten met haar ouders en broer Finneas, die aantonen dat de Eilish-familie een erg hechte band heeft. Haar broer Finneas is ook haar producer en staat mee op het podium tijdens haar optredens. Er wordt ook dieper ingegaan op de strijd die Billie Eilish voert met Gilles de la Tourette.

In een bepaalde scène is namelijk te zien hoe ze net van het podium is gestapt in New York, kort nadat haar relatie is uitgegaan en in de kleedkamer probeert om een aanval te verwerken. De zangeres maakt daarbij ongecontroleerde bewegingen met haar hoofd. Zowel fans als recensenten zijn unaniem positief over de documentaire. Een vaak voorkomend compliment is dat de regisseur de popzangeres heel authentiek en menselijk heeft afgebeeld, zoals ze in het dagelijks leven is. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: