Veelgeprezen Srebrenica-film komt in de VS uit - Actueel Cinema

    
Actueel
Veelgeprezen Srebrenica-film komt in de VS uit

De veelgeprezen Srebrenica-film 'Quo Vadis, Aida?', waarin onder meer de Belg Johan Heldenbergh een rol speelt, is aangekocht door een grote Amerikaanse distributeur. Supert Ltd heeft de rechten van de Bosnisch-Nederlandse coproductie verworven en brengt het drama naar verwachting in de loop van het jaar in de Verenigde Staten uit, zo meldde de Nederlandse coproducent N279. 

De film van regisseur Jasmila Žbani¿ gaat over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven. In de film zijn veel Nederlandse acteurs te zien, zoals Raymond Thiry, Reinout Bussemaker en Juda Goslinga. Zij spelen de Nederlandse blauwhelmen die de inwoners van de enclave moesten beschermen. Ook de Belgische acteur Acteur Johan Heldenbergh (54) speelt als commandant Thom Karremans een bijrol in 'Quo vadis, Aida?'.

De veelgeprezen film won de afgelopen maanden al veel prijzen, waaronder de publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam. De film staat ook op de shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Het drama is dit jaar de inzending voor Bosnië. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema