Veelgeprezen Srebrenica-film komt in de VS uit - Actueel Cinema

   - 

De veelgeprezen Srebrenica-film 'Quo Vadis, Aida?', waarin onder meer de Belg Johan Heldenbergh een rol speelt, is aangekocht door een grote Amerikaanse distributeur. Supert Ltd heeft de rechten van de Bosnisch-Nederlandse coproductie verworven en brengt het drama naar verwachting in de loop van het jaar in de Verenigde Staten uit, zo meldde de Nederlandse coproducent N279. 

De film van regisseur Jasmila Žbani¿ gaat over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven. In de film zijn veel Nederlandse acteurs te zien, zoals Raymond Thiry, Reinout Bussemaker en Juda Goslinga. Zij spelen de Nederlandse blauwhelmen die de inwoners van de enclave moesten beschermen. Ook de Belgische acteur Acteur Johan Heldenbergh (54) speelt als commandant Thom Karremans een bijrol in 'Quo vadis, Aida?'.

De veelgeprezen film won de afgelopen maanden al veel prijzen, waaronder de publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam. De film staat ook op de shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Het drama is dit jaar de inzending voor Bosnië. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quo Vadis, Aïda?

Quo Vadis, Aïda?

Drama  Regie: Jasmila Žbanic Met: Jasna Ðuricic, Boris Isakovic, Raymond Thiry,... Aïda werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: