Keira Knightley wil geen naaktscènes meer spelen voor mannelijke regisseurs - Actueel Cinema

    
Actueel
Keira Knightley wil geen naaktscènes meer spelen voor mannelijke regisseurs

De Britse actrice Keira Knightley wil geen naaktscènes meer draaien in films van mannelijke regisseurs. Dat vertelde de ster van films als "Pirates of the Caribbean" en "Pride and Prejudice" in de podcast "Chanel Connects". 

"Het heeft deels te maken met ijdelheid, maar ook met de male gaze (de manier waarop vrouwen weergegeven worden vanuit een mannelijk standpunt, red.)", vertelde de 35-jarige actrice. Knightley sluit niet bij voorbaat alle naaktscènes uit. Zo maakt ze nog een opening voor films over het moederschap en welke impact dat heeft op het vrouwenlichaam, maar dan wil ze die enkel inblikken "met een vrouw die dat begrijpt".

Ze erkent ook dat seksscènes soms een toegevoegde waarde bieden, maar dan moet de regisseur maar een beroep doen op een stand-in. "Enerzijds omdat ik te ijdel ben en mijn lichaam reeds twee kinderen op de wereld heeft gezet en anderzijds omdat ik liever niet voor een groep mannen in mijn blootje wil staan." De actrice die getrouwd is met muzikant James Righton laat sinds de geboorte van haar eerste dochter in 2015 een clausule in haar contract opnemen waardoor ze zich niet naakt voor de camera dient te begeven. (Belga / Belga)

© Debby Wong / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set - Actueel

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft meer uitleg gegeven over de woede-uitbarsting die hij had tijdens de opnames van de Mission Impossible 7-film. Enkele crewleden hadden volgens Cruise de geldende coronamaatregelen aan hun laars gelapt. Verder lezen...
Word programmator van de bioscoop van de toekomst - Actueel

Word programmator van de bioscoop van de toekomst

Kinograph is een unieke bioscoop. Het is de eerste coöperatieve bioscoop in België en is gevestigd in de voormalige kazerne van Elsene, op de SeeU-site. De locatie geeft toeschouwers de mogelijkheid om betrokken te raken. Men kan er film op een andere manier beleven: Je krijgt er de kans om te... Verder lezen...