Filmrekwisieten, waaronder eerste James Bond-pistool van Sean Connery, worden geveild - Actueel Cinema

    
Actueel
Filmrekwisieten, waaronder eerste James Bond-pistool van Sean Connery, worden geveild

Op 3 december worden in de Verenigde Staten om en bij 600 rekwisieten en kunstvoorwerpen online geveild uit oude en recente Hollywoodfilms. Tot de stukken die onder de hamer gaan behoort onder andere een pistool dat Sean Connery bij zijn eerste vertolking van James Bond in "Dr. No" (1962) heeft gebruikt. 

De waarde van het wapen - een Walther PP - schat het veilinghuis Julien's Auctions in Beverly Hills op 150.000 tot 200.000 dollar. Andere topstukken zijn een verzilverde ketting met gesimuleerde diamanten die nog door Bette Davis gedragen is voor een glamourportret (waarde tussen 8.000 en 10.000 dollar), het lederen vest dat Arnold Schwarzenegger droeg op de set van 'Terminator 2: Judgment Day' (geschatte waarde 20.000 tot 30.000 dollar) of een zwarte, vintage Norman Norell-coctailjurk die door First Lady Michelle Obama tijdens een Kerstreceptie in Washington in 2010 gedragen werd (geschatte waarde 50.000 tot 70.000 dollar).

Andere opmerkelijke stukken zijn juwelen van Marilyn Monroe, een Harley Davidson die Elizabeth Taylor voor Larry Fortensky kocht (haar zeven en laatste echtgenoot) of zelfs een originele schuimrubberlatex animatronic schildpadsoep uit 'Teenage Mutant Ninja Turtles III' (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema