Nieuwe Belgisch-Nederlandse fictiereeks 'Red Light' in competitie Cannesseries - Actueel Cinema

    
Actueel
Nieuwe Belgisch-Nederlandse fictiereeks 'Red Light' in competitie Cannesseries

De Vlaams-Nederlandse coproductie "Red Light", een tiendelige serie over de wereld van prostitutie en vrouwenhandel in Antwerpen en Amsterdam zal zijn internationale première beleven tijdens de officiële competitie van Canneseries, dat in oktober op de agenda staat. De Belgische première van de eerste twee afleveringen zal plaatsvinden op het 47e Film Fest Gent. 

"Red Light" is bedacht en geïnitieerd door Man Up, het productiebedrijf van de Nederlandse actrice Carice van Houten en Halina Reijn. De twee actrices en hartsvriendinnen spelen zelf ook in de serie mee. De regie is in handen van Wouter Bouvijn ("De Twaalf") en Anke Blondé ("The Best of Dorien B"). Vorig jaar produceerden Van Houten en Reijn nog "Instinct", hun eerste langspeelfilm samen. Behalve Maaike Neuville spelen ook Geert van Rampelberg, Koen de Bouw, Ruth Becquart, Joren Seldeslachts, Sophie Decleir en Jacob Derwig mee. Langs Vlaamse kant werd de serie geproduceerd door Eyworks België, in coproductie met VTM.

Canneseries vindt plaats van 9 tot en met 14 oktober, Film Fest Gent van 13 tot en met 24 oktober. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Mogelijk laatste seizoen Grey's Anatomy - Actueel

Mogelijk laatste seizoen Grey's Anatomy

De kans bestaat dat het huidige seizoen van Grey's Anatomy mogelijks het laatste seizoen zal zijn. Ellen Pompeo, een van de hoofdrolspeelsters, vermoedt dat er geen achttiende seizoen zal komen. "We weten nog niet wanneer de show gaat eindigen. Maar de waarheid is dat het dit seizoen kan zijn",... Verder lezen...