Nieuwe Belgisch-Nederlandse fictiereeks 'Red Light' in competitie Cannesseries - Actueel Cinema

   - 

De Vlaams-Nederlandse coproductie "Red Light", een tiendelige serie over de wereld van prostitutie en vrouwenhandel in Antwerpen en Amsterdam zal zijn internationale première beleven tijdens de officiële competitie van Canneseries, dat in oktober op de agenda staat. De Belgische première van de eerste twee afleveringen zal plaatsvinden op het 47e Film Fest Gent. 

"Red Light" is bedacht en geïnitieerd door Man Up, het productiebedrijf van de Nederlandse actrice Carice van Houten en Halina Reijn. De twee actrices en hartsvriendinnen spelen zelf ook in de serie mee. De regie is in handen van Wouter Bouvijn ("De Twaalf") en Anke Blondé ("The Best of Dorien B"). Vorig jaar produceerden Van Houten en Reijn nog "Instinct", hun eerste langspeelfilm samen. Behalve Maaike Neuville spelen ook Geert van Rampelberg, Koen de Bouw, Ruth Becquart, Joren Seldeslachts, Sophie Decleir en Jacob Derwig mee. Langs Vlaamse kant werd de serie geproduceerd door Eyworks België, in coproductie met VTM.

Canneseries vindt plaats van 9 tot en met 14 oktober, Film Fest Gent van 13 tot en met 24 oktober. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: