Elizabeth Debicki gecast als Diana voor laatste seizoenen van 'The Crown' - Actueel Cinema

   - 

De Australische actrice Elizabeth Debicki gaat prinses Diana spelen in de laatste twee seizoenen van de originele Netflix-serie 'The Crown'. Dat heeft de streamingdienst gisteren bekendgemaakt via het officiële Twitter-kanaal van de serie. 

Debicki neemt de rol over van de Britse Emma Corrin, die Diana vertolkt in het vierde seizoen van de show, dat later dit jaar uitkomt. "De geest van prinses Diana, haar woorden en haar daden leven in de harten van velen", zegt Debicki in een verklaring. "Het is een voorrecht en een eer om deel te nemen aan deze meesterlijke serie, waar ik vanaf aflevering één absoluut verslaafd aan ben geraakt." Het zal niet de eerste keer zijn dat de Australische actrice een hoofdrol speelt in een Britse show. Eerder gaf ze al gestalte aan Jed Marshall in de BBC-serie 'The Night Manager' uit 2016. Ze had ook rollen in 'The Great Gatsby', 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2' en zal later deze maand ook te zien zijn in de langverwachte blockbuster van Christopher Nolan, 'Tenet'. De release van 'Tenet' was aanvankelijk gepland voor 17 juli, maar werd drie keer uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie. De film zou nu op 26 augustus zijn debuut moeten maken in meer dan 70 landen en in september ook in Amerikaanse bioscopen verschijnen.

Naast Debicki zullen in seizoen vijf en zes van 'The Crown' ook Jonathon Pryce als de hertog van Edinburgh, Imelda Staunton als koningin Elizabeth II en Lesley Manville als prinses Margaret te zien zijn. In de laatste twee afleveringen van de serie treedt het drama de 21e eeuw binnen. (Belga / Belga)

© Denis Makarenko / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Meer info over de films

The Night Manager - Drama
2

The Night Manager

Drama | 2 seizoen(en)  | 6 aflevering(en)
2016
Regie: David FarrMet: Tom Hiddleston, Tom Hiddleston, Hugh Laurie,...Jonathan Pine is een voormalige soldaat die nu manager is van een luxe hotel. Op een avond komt hij Sophie tegen, een Frans-Arabische vrouw en minnares van een Arabische wapenhandelaar die banden heeft met Onslow Roper, een nog grotere wapenhandelaar. Sophie overhandigt Jonathan belastende... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: