Harvey Weinstein dient zaak in bij faillissementsrechtbank - Actueel Cinema

    
Actueel
Harvey Weinstein dient zaak in bij faillissementsrechtbank

Harvey Weinstein wil de zaak wegens seksueel misbruik die tegen hem loopt door de faillissementsrechtbank laten beoordelen. Hij heeft daarvoor gisteren de papieren ingediend, meldt de nieuwssite Deadline. Slachtoffers van de voormalige filmproducent zijn hier absoluut niet blij mee. 

Twee weken geleden verwierp de rechter in New York nog een schikking in dezelfde zaak tegen Weinstein, waarin een voorstel werd gedaan van ongeveer 19 miljoen dollar om verdere rechtszaken van de slachtoffers af te kopen. De rechter vond het een nepschikking en oneerlijk. Er werd weliswaar gesproken over compensatie tot 750.000 dollar per persoon, maar dat is onderdeel van een "wrede grap", aldus de juristen. In de praktijk zouden de meeste vrouwen waarschijnlijk hooguit 10.000 tot 20.000 dollar krijgen. Gisteren heeft Weinstein dus geprobeerd om zijn compensatiezaak alsnog door een andere rechter, die van de faillissementsrechtbank, te laten behandelen. Deze rechtbank beoordeelt de financiële situatie van de beklaagde en komt dan met een plan waarmee de beklaagde met behulp van zijn bedrijfsmiddelen een deel van zijn schuld kan afbetalen.

De advocaten van de slachtoffers van Weinstein hebben hiertegen bezwaar gemaakt. "Dit is gewoonweg beledigend en de procureur-generaal van New York zou onmiddellijk duidelijk moeten maken dat ze deze achterbakse regeling niet toestaat." De rechtbank in New York zou in de weken na het verwerpen van de oude zaak met een beslissing komen over hoe nu verder, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

5 films die je nu met kinderen in de bioscoop kan kijken - Actueel

5 films die je nu met kinderen in de bioscoop kan kijken

De meeste bioscopen zijn gelukkig wel open! Mits het nemen van duidelijke voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het voorzien van voldoende ruimte tussen je bubbel en andere bezoekers, kan een een film op groot scherm gaan kijken een leuk verzetje bieden. En we hebben geluk,... Verder lezen...
Acteur Reni Santoni overleden - Actueel

Acteur Reni Santoni overleden

Televisiekijkers kennen hem van tientallen Amerikaanse series: acteur Reni Santoni is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn vriendin Tracy Newman aan het magazine People en The Hollywood Reporter gezegd.
George R.R. Martin kan dure belofte niet nakomen - Actueel

George R.R. Martin kan dure belofte niet nakomen

Vorig jaar heeft auteur George R.R. Martin beloofd dat hij eind juli 2020 zijn nieuwste boek 'The Winds of Winter' zou hebben afgewerkt. Dat boek is het langverwachte zesde deel in zijn geroemde boekenreeks 'A Song of Ice and Fire', waarop de blockbusterreeks 'Game Of Thrones' is gebaseerd. Nu het... Verder lezen...
Chernobyl wint meerdere BAFTA Television Awards - Actueel

Chernobyl wint meerdere BAFTA Television Awards

De serie 'Chernobyl' is vrijdag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Britse BAFTA Television Awards. Het programma won prijzen in meerdere categorieën, waaronder die van Beste miniserie.