Akkoord bereikt over fonds om slachtoffers van Harvey Weinstein te vergoeden - Actueel Cinema

   - 

Vrouwen die lastiggevallen en aangerand zijn door oud-filmproducent Harvey Weinstein toen ze voor hem werkten, kunnen binnenkort gecompenseerd worden via een fonds van 19 miljoen dollar. Dat is gisteren overeengekomen in twee rechtsvorderingen, meldt de procureur van de staat New York. 

Volgens de procureur Letitia James werd het akkoord goedgekeurd door twee rechters, de rechter die toezicht houdt op de liquidatie van de Weinstein Company en een federale rechter in New York. Als het akkoord bekrachtigd wordt, komt er een einde aan de federale rechtszaak tegen Weinstein en de rechtszaak die is aangespannen in februari 2018 door de aanklager van New York tegen de voormalige Hollywood-producent. "Na alle intimidatie, bedreigingen en discriminatie, zullen deze slachtoffers eindelijk gerechtigheid zien", aldus de procureur.

Weinstein zit sinds een paar maanden een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor de aanranding en verkrachting van twee vrouwen in New York. Hij moet nog voorkomen in een rechtszaak rond soortgelijke aantijgingen in Los Angeles. (Belga / Belga)

© Photo Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: