Universiteitsfraude: actrice Lori Loughlin gaat schuldig pleiten - Actueel Cinema

    
Actueel
Universiteitsfraude: actrice Lori Loughlin gaat schuldig pleiten

De Amerikaanse actrice Lori Loughlin ("Full House") heeft toegestemd om schuldig te pleiten in een omkopingszaak waarbij tientallen rijke ouders bereid waren te betalen om hun kinderen in prestigieuze universiteiten binnen te krijgen. 

Loughlin wordt ervan beschuldigd samen met haar man, ontwerper Mossimo Giannulli, 500.000 dollar te hebben betaald aan een tussenpersoon om haar twee dochters in de Universiteit van Zuid-Californië (USC) te krijgen. Door het meesterbrein van de operatie, William Singer, werden de twee dochters van de actrice voorgesteld als potentiële rekruten voor het universitaire roeiteam, ook al oefenden ze de sport niet uit. De organisatie van Singer, die als stichting wordt gepresenteerd, zou in totaal 25 miljoen dollar hebben ontvangen van welgestelde ouders die hun kinderen op prestigieuze universiteiten als Yale, Georgetown of Stanford willen zien. De meeste ouders die bij dit schandaal betrokken waren, hebben al schuldig gepleit en sommigen zijn al veroordeeld.

Gisteren werd bekend dat de Openbare Aanklager Andrew Lelling van Massachusetts een gevangenisstraf van twee maanden adviseren. Een gunstige uitkomst voor de actrice, die enkele jaren gevangenis boven haar hoofd had hangen. De overeenkomst redt Loughlin van een rechtszaak die anders op 5 oktober gestart was, maar hij moet vandaag wel nog worden goedgekeurd door een federale rechter in Boston.

De actrice, die tante Becky speelt in de serie "Full House", geproduceerd door Netflix, zal schuldig pleiten voor frauduleuze bankoverschrijvingen, een aanklacht die strafbaar was met 20 jaar gevangenisstraf. Het openbaar ministerie stemde ermee in de twee andere aanklachten tegen de 55-jarige actrice, corruptie en het witwassen van geld, waarvoor ze 25 jaar gevangenisstraf kreeg, te laten vallen. (Belga / Belga)

© DFree / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Godzilla vs Kong - First rushes

Godzilla vs Kong

Ik hou nu eenmaal van films met grote monsters. Godzilla is één van mijn grote helden!
Death on The Nile - Making of

Death on The Nile

Kenneth Branagh is een grote fan van literaire klassiekers. Hij gaat met veel plezier aan de slag met de werken van Agatha Christie.
Vanavond op TV: Snatched - Actueel

Vanavond op TV: Snatched

Kijk vanavond, nu dinsdag 26 mei, om 20u35 op Q2 naar "Snatched"!
Vanavond op TV: Body Double - Actueel

Vanavond op TV: Body Double

Kijk vanavond, nu dinsdag 26 mei, om 20u40 op CAZ naar "Body Double"!
De beste nieuwe seizoenen die tot nu toe in 2020 verschenen - Actueel

De beste nieuwe seizoenen die tot nu toe in 2020 verschenen

Hoewel 2020 al een zeer bizar jaar was, leverde dit jaar ons toch ook al enkele straffe nieuwe seizoenen van enkele topseries op. Ontdek hier ons overzicht van enkele sterke nieuwe seizoenen die dit jaar reeds verschenen en de moeite waard zijn om te bingewatchen.
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!
Vanavond op TV: Hostel - Actueel

Vanavond op TV: Hostel

Kijk vanavond, nu zondag 24 mei, om 22u25 op CAZ naar "Hostel"!