De huidige filmreleases in de zalen zullen tijdelijk beschikbaar zijn op de VOD platformen - Actueel Cinema

   - 

Terwijl de filmhuizen hun deuren hebben moeten sluiten in deze zware tijden, hebben een aantal Belgische VOD platformen samen met zelfstandige belgische distributeurs en producenten de koppen (digitaal weliswaar) bij elkaar gestoken teneinde het huidige filmaanbod te blijven aanbieden aan het publiek. Dit digitaal initiatief geldt voor films die in de bisocoop nog te zien waren de dag van de sluiting van de zalen en zal duren zolang de zalen gesloten blijven. Dit aanbod zal dus op de Video On Demand platformen aanwezig zijn tegen een bioscoopprijs van 7,99EUR.
 Belgische zelfstandige filmdistributeurs en -producenten zoals CINEART, CINEMIEN, IMAGINE, LUMIERE, O’BROTHER, SEPTEMBER hebben een akkoord gevonden met de VOD platformen PROXIMUS PICKX VOD, VOO, DALTON.be, LUMIEREFILMS.be en UNIVERSCINE.be om de films op te vangen die net voor of net na de aankondiging van de sluiting van alle zalen, in de bioscoop zijn uitgekomen. Andere distributeurs zullen zeker nog in de komende dagen deze groep bijtreden. 
 Een volledig nieuw en gezamenlijk initiatief die de filmliefhebbers zal toelaten om vanuit hun zetel te blijven genieten van de meest recente bisocoopfilms.
Het is vanaf 20 maart (Lumière en Dalton nu al) dat de eerste films beschikbaar zullen zijn, voor de prijs van 7,99€. De lijst zal heel regelmatig worden aangevuld met nieuwigheden de komende dagen en weken.
 Het is in die context dat de Belgische film JUMBO van Zoé Wittock met Noémie Merlant en Emmanuelle Bercot, die deze woensdag 18 maart in de Vlaamse zalen moest uikomen ook  zal deel uitmaken van deze uitzonderlijke online Premium VOD campagne. 
 Van zodra de zalen weer open mogen, wordt dit uitzonderlijke aanbod stopgezet om opnieuw plaats te laten aan het grotere scherm. 

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Jumbo

Jumbo

Drama  Regie: Zoé Wittock Met: Noémie Merlant, Emmanuelle Bercot,... Jeanne, een verlegen jonge vrouw, werkt 's nachts in een pretpark waar ze graag rondloopt terwijl ze er de gangpaden schoonmaakt. Ze woont alleen met haar moeder, de uitbundige en opdringerige Margarette, en worstelt om een eigen identiteit te verwerven binnen de samenleving en in het gezelschap... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: