Topmodel Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces - Actueel Cinema

    
Actueel
Topmodel Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces

Het Amerikaanse topmodel en televisiepersoonlijkheid Gigi Hadid behoort tot een groep van ongeveer 120 New Yorkers die voor een plekje in de publieksjury in aanmerking komen in het verkrachtingsproces van Harvey Weinstein. Hadid was gisteren aanwezig op een selectiedag voor juryleden, dat meldt CNN. De 24-jarige Hadid verklaarde tegenover rechter James Burke dat ze als objectief jurylid zou kunnen optreden ondanks het feit dat ze Weinstein een keer heeft ontmoet en ook weleens contact had met actrice Salma Hayek, een van zijn vermeende slachtoffers. Of Hadid werkelijk in de jury zal zetelen, is allesbehalve zeker. Advocaten van de verdediging en de burgerlijke partij kunnen in de komende dagen immers nog juryleden wraken. "Ik denk dat ik nog altijd in staat ben om me een goed beeld te vormen op basis van de feiten", aldus Hadid. Of ze ook echt in de jury zal zetelen, lijkt onwaarschijnlijk. De selectie is al een week aan de gang en al meer dan 100 mogelijke juryleden werden ondervraagd. Bij velen duikt het probleem op dat ze al op één of andere manier in contact kwamen met Weinstein of de slachtoffers. Het kan dus nog wel even duren voor dat er een jury samengesteld is. Hadid is overigens goed bevriend met Cara Delevingne, het Britse model dat Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie. Ook collega Emily Ratajkowski heeft zich recent nog duidelijk uitgesproken over Weinstein. Ook morgen worden nog mogelijke juryleden gescreend, de tweede fase van de juryselectie gaat donderdag van start. Dan zullen de mogelijke juryleden meer gedetailleerde vragen over hun achtergrond moeten beantwoorden. De 67-jarige Hollywood-producer Harvey Weinstein moet zich verantwoorden voor verschillende feiten van verkrachting tussen 2006 en 2013. Weinstein werd de voorbije drie jaar door meer dan tachtig vrouwen publiekelijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie en aanranding. Nog voor het proces in New York van start ging, werd in Los Angeles een nieuwe aanklacht voor seksuele aanranding en verkrachting ingediend. Weinstein ontkent de feiten in alle toonaarden en houdt vol dat al zijn seksuele contacten steeds met wederzijdse toestemming hebben plaatsgevonden. Het proces kan verschillende weken in beslag nemen. Als de gevallen producer schuldig wordt bevonden, riskeert hij in principe een levenslange celstraf. Twaalf onpartijdige New Yorkers zullen moeten beslissen over het lot van Weinstein, die zich voor een rechter in Manhattan moet verantwoorden voor de aanklachten van twee vrouwen die hem onder meer van verkrachting beschuldigen. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".
Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn - Actueel

Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn

In een exclusief interview met Variety lieten de jarenlange producers van de populaire James Bond-franchise hun licht schijnen over de toekomst van het populaire personage. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, zoals de producers heten, gaven aan dat het zeker geen vrouw zal zijn.