HBO giet Zuid-Koreaanse Oscarfavoriet 'Parasite' in tv-serie - Actueel Cinema

    
Actueel
HBO giet Zuid-Koreaanse Oscarfavoriet 'Parasite' in tv-serie

De Amerikaanse betaalzender HBO herwerkt de gelauwerde Zuid-Koreaanse tragikomedie 'Parasite' tot een minireeks voor het kleine scherm. Dat melden Amerikaanse media. 

Scenarist en regisseur Bong Joon-ho zal voor de herwerking in zee gaan met Adam McKay ('The Big Short', 'Vice', 'Succession'). Volgens entertainmentsite The Hollywood Reporter is de deal nog niet helemaal beklonken, maar HBO kwam als winnaar uit de bus van een forse biedingsstrijd met Netflix voor de rechten.

Vorige week nog sleepte 'Parasite' de Golden Globe in de wacht voor beste niet-Engelstalige film. De Zuid-Koreaanse film won vorig jaar de Gouden Palm in Cannes en is één van de Oscarfavorieten. De zwarte tragikomedie draait rond het leven van een Zuid-Koreaanse familie van wie de leden allemaal werkloos zijn. Op een dag slaagt de zoon erin om privédocent Engels te worden bij een steenrijke familie. Langzaam infiltreren alle leden van de familie in het glamoureuze leven van het andere, welgestelde gezin. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".
Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn - Actueel

Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn

In een exclusief interview met Variety lieten de jarenlange producers van de populaire James Bond-franchise hun licht schijnen over de toekomst van het populaire personage. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, zoals de producers heten, gaven aan dat het zeker geen vrouw zal zijn.