HBO giet Zuid-Koreaanse Oscarfavoriet 'Parasite' in tv-serie - Actueel Cinema

    
Actueel
HBO giet Zuid-Koreaanse Oscarfavoriet 'Parasite' in tv-serie

De Amerikaanse betaalzender HBO herwerkt de gelauwerde Zuid-Koreaanse tragikomedie 'Parasite' tot een minireeks voor het kleine scherm. Dat melden Amerikaanse media. 

Scenarist en regisseur Bong Joon-ho zal voor de herwerking in zee gaan met Adam McKay ('The Big Short', 'Vice', 'Succession'). Volgens entertainmentsite The Hollywood Reporter is de deal nog niet helemaal beklonken, maar HBO kwam als winnaar uit de bus van een forse biedingsstrijd met Netflix voor de rechten.

Vorige week nog sleepte 'Parasite' de Golden Globe in de wacht voor beste niet-Engelstalige film. De Zuid-Koreaanse film won vorig jaar de Gouden Palm in Cannes en is één van de Oscarfavorieten. De zwarte tragikomedie draait rond het leven van een Zuid-Koreaanse familie van wie de leden allemaal werkloos zijn. Op een dag slaagt de zoon erin om privédocent Engels te worden bij een steenrijke familie. Langzaam infiltreren alle leden van de familie in het glamoureuze leven van het andere, welgestelde gezin. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Televisiedokters steken hart onder de riem van echte artsen - Actueel

Televisiedokters steken hart onder de riem van echte artsen

Een groep acteurs die artsen vertolken in televisieseries als 'ER','House' en 'Grey's Anatomy' heeft een video opgenomen voor hun echte collega's. Sterren als Patrick Dempsey, Neil Patrick Harris, Edie Falco en Sandra Oh roepen ook op om massaal te doneren aan een fonds voor zorgpersoneel dat nu in... Verder lezen...
Vanavond op TV: Overboard - Actueel

Vanavond op TV: Overboard

Kijk vanavond, nu donderdag 9 april, om 20u35 op VIJF naar "Overboard"!
Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan - Actueel

Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan

De Amerikaanse actrice en zakenvrouw Gwyneth Paltrow wil vrouwen, bijna letterlijk, een handje helpen tijdens de coronacrisis. Omdat de stress van de pandemie hen minder seksueel zou doen voelen, deelde de ex-vrouw van Coldplay-zanger Chris Martin een lijstje van haar favoriete vibrators. Een... Verder lezen...