Kritiek op "volledig witte" nominatielijst voor BAFTA-awards - Actueel Cinema

    
Actueel
Kritiek op

De nominaties voor de British Academy Film Awards (BAFTA's) zijn vandaag bekendgemaakt. De lijst lokte meteen na vrijgave kritiek uit vanwege het grote gebrek aan diversiteit. Enkel blanke acteurs en actrices maken kans op een van de felgegeerde beeldjes.

 Vier jaar nadat de Oscars om precies dezelfde reden onder vuur kwamen te liggen - #OscarsSoWhite werd in 2015 een trending hashtag - blijkt dat de filmwereld niet bepaald lessen heeft getrokken uit het verleden. Zelfs de organisatie van van de BAFTA's liet vandaag zelf verstaan teleurgesteld te zijn.

Amanda Berry, hoofd van de BAFTA-orgaisatie, gaf in een reactie op BBC Radio 4 meteen toe dat de lijst inderdaad wel "heel wit" oogt. "Ik ben het daar helemaal mee eens, dat is ook wat ik voelde toen ik de lijst zag. Daarmee wil ik niet niet respectloos zijn tegenover de genomineerden, want het is wel een erg sterke lijst dit jaar." Ook het feit dat onder regisseurs enkel mannen genomineerd zijn, kan op weinig bijval rekenen. Berry maakte zich vandaag sterk dat daar volgend jaar normaal verandering in komt. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".
Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn - Actueel

Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn

In een exclusief interview met Variety lieten de jarenlange producers van de populaire James Bond-franchise hun licht schijnen over de toekomst van het populaire personage. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, zoals de producers heten, gaven aan dat het zeker geen vrouw zal zijn.