Verdediging vraagt uitstel proces Weinstein, rechter weigert - Actueel Cinema

   - 

De advocaten van Harvey Weinstein hebben gisteren (lokale tijd) gevraagd het proces van de filmproducer in New York uit te stellen, zeggend dat zijn inverdenkingstelling maandag in Los Angeles voor andere feiten de samenstelling van een onbevooroordeelde jury onmogelijk maakte. 

Op de tweede dag van het gemediatiseerde proces voerde advocaat Arthur Aidala aan dat de nieuwe beschuldigingen van seksuele aanranding van twee vrouwen, die de procureur van Los Angeles op de dag van de opening van het proces in New York bekendmaakte, "ontzettend nadelig" waren voor Weinstein. Hij meende dat ze een "kerstcadeau" waren voor de aanklager en dat het in deze omstandigheden onmogelijk was een "onvooringenomen en onpartijdige" jury te selecteren. Rechter James Burke weigerde in te gaan op het verzoek. Hij antwoordde dat het "vermoeden van onschuld" voor elke beschuldigde gold en dat dit aan de juryleden zou worden uitgelegd. De preselectie van de juryleden voor dit proces begint dinsdag en kan twee weken duren. Ongeveer 120 potentiële juryleden werden gisteren verwacht voor een eerste selectie.

In New York staat Weinstein terecht voor de seksuele aanranding van een productieassistente, Mimi Haleyi, in juli 2006 in zijn New Yorkse appartement. Hij wordt ook beschuldigd van de verkrachting van een andere vrouw, die anoniem bleef, in maart 2013 in een hotelkamer in New York. Maandag werd hij in Los Angeles in verdenking gesteld voor de verkrachting van een vrouw in een hotelkamer in Beverly Hills op 18 februari 2013, en voor seksuele aanranding van een andere vrouw de dag daarna. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: