Verdediging vraagt uitstel proces Weinstein, rechter weigert - Actueel Cinema

    
Actueel
Verdediging vraagt uitstel proces Weinstein, rechter weigert

De advocaten van Harvey Weinstein hebben gisteren (lokale tijd) gevraagd het proces van de filmproducer in New York uit te stellen, zeggend dat zijn inverdenkingstelling maandag in Los Angeles voor andere feiten de samenstelling van een onbevooroordeelde jury onmogelijk maakte. 

Op de tweede dag van het gemediatiseerde proces voerde advocaat Arthur Aidala aan dat de nieuwe beschuldigingen van seksuele aanranding van twee vrouwen, die de procureur van Los Angeles op de dag van de opening van het proces in New York bekendmaakte, "ontzettend nadelig" waren voor Weinstein. Hij meende dat ze een "kerstcadeau" waren voor de aanklager en dat het in deze omstandigheden onmogelijk was een "onvooringenomen en onpartijdige" jury te selecteren. Rechter James Burke weigerde in te gaan op het verzoek. Hij antwoordde dat het "vermoeden van onschuld" voor elke beschuldigde gold en dat dit aan de juryleden zou worden uitgelegd. De preselectie van de juryleden voor dit proces begint dinsdag en kan twee weken duren. Ongeveer 120 potentiële juryleden werden gisteren verwacht voor een eerste selectie.

In New York staat Weinstein terecht voor de seksuele aanranding van een productieassistente, Mimi Haleyi, in juli 2006 in zijn New Yorkse appartement. Hij wordt ook beschuldigd van de verkrachting van een andere vrouw, die anoniem bleef, in maart 2013 in een hotelkamer in New York. Maandag werd hij in Los Angeles in verdenking gesteld voor de verkrachting van een vrouw in een hotelkamer in Beverly Hills op 18 februari 2013, en voor seksuele aanranding van een andere vrouw de dag daarna. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

DPG Media en Telenet noemen hun Netflix-alternatief Streamz - Actueel

DPG Media en Telenet noemen hun Netflix-alternatief "Streamz"

DPG Media en Telenet hebben goedkeuring gekregen van de Europese Commissie om samen een streamingdienst te lanceren. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt in een persbericht. De naam van de dienst wordt Streamz.
Vanavond op TV: De Behandeling - Actueel

Vanavond op TV: De Behandeling

Kijk vanavond, nu woensdag 12 augustus, om 21u50 op VTM naar "De Behandeling"!
De 20 beste horrorseries allertijden - Actueel

De 20 beste horrorseries allertijden

Speciaal voor alle fans maakten wij een uiterst gespecialiseerd overzicht van de 20 beste horrorseries allertijden.
Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films - Actueel

Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films

Soms willen we toch allemaal wel een paar uurtjes ontsnappen uit de realiteit van vandaag. En daar helpen wij bij Cinenews jullie maar al te graag een handje mee. Vergeet even de hele coronacrisis met deze 10 feel good-films!
Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.