"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel Cinema

    
Actueel

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen. 

Morrison was te zien in 68 afleveringen als Rosario, de huishoudster van Karen. Haar rol als ondergewaardeerde hulp sloeg zo goed aan, dat de makers besloten om haar een vast onderdeel te maken van de serie. In 2017 kreeg "Will & Grace" een reboot, maar Morrison was niet geïnteresseerd om Rosario nieuw leven in te blazen.

De castleden reageren aangeslagen op het verdrietige nieuws. "Net bericht gekregen dat Shelley Morrison is overleden", schrijft actrice Megan Mullally op Twitter die de rol van Karen vertolkt. "Ik denk aan haar echtgenoot Walter en hun kinderen. Bedankt voor je vriendschap, Shell. Je hebt prachtige dingen gerealiseerd in deze wereld. We zullen je missen." Ook Debra Messing, Grace in de serie, weet met haar verdriet geen blijf. "Oh Shelley... Wat een verlies. Ze zal altijd onze Rosie blijven. Mijn hart gaat uit naar haar man Walter en haar familie."

De carrière van Morrison omspant ruim vijftig jaar. Ze speelde in "Will & Grace" van 1999 tot 2006, waarmee ze een Screen Actors Guild award won voor 'beste ensemble'. Daarvoor speelde ze van 1967 tot 1970 naast Sally Field de rol van zuster Sixto in "The Flying Nun". Morrison speelde ook gastrollen in "The Fugitive", "L.A. Law" en "Murder, She Wrote". Morrison werd geboren als Rachel Mitrani in 1936, in New York. Ze laat een echtgenoot, zes geadopteerde kinderen en een aantal kleinkinderen achter. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk - Actueel

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk

John Boyega is niet te spreken over de ingreep van het Londense cosmeticamerk Jo Malone, dat een persoonlijk getint reclamefilmpje zonder toestemming van de acteur herwerkte voor de Chinese markt. Boyega zal dan ook niet langer als het internationale gezicht van de reclamecampagne optreden, zo... Verder lezen...
Vanavond op TV: Demolition - Actueel

Vanavond op TV: Demolition

Kijk vanavond, nu vrijdag 18 september, om 21u20 op CANVAS naar "Demolition"!
Mickey Mouse maakt comeback - Actueel

Mickey Mouse maakt comeback

Goed nieuws voor de vele fans van Mickey Mouse. Het personage waar het voor tekenaar Walt Disney in 1928 allemaal mee begon, krijgt binnenkort een compleet nieuwe eigen serie op Disney+.
J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur - Actueel

J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur

J.K. Rowling ligt weer onder vuur voor transfobie. In haar nieuwste boek 'Troubled blood', dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, is de slechterik van dienst een man die zich verkleedt als vrouw tijdens het plegen van misdaden.
Vanavond op TV: Man on a Ledge - Actueel

Vanavond op TV: Man on a Ledge

Kijk vanavond, nu donderdag 17 september, om 20u40 op VTM3 naar "Man on a Ledge"!
Vanavond op TV: Step Up 3D - Actueel

Vanavond op TV: Step Up 3D

Kijk vanavond, nu woensdag 16 september, om 20u40 op VTM2 naar "Step Up 3D"!
Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren - Actueel

Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren

Harvey Weinstein moet deze week het lintje, dat hij in 2004 kreeg uit naam van koningin Elizabeth, weer inleveren, schrijft The Daily Mail. Eerder dit jaar werd de voormalige filmproducent door een Amerikaanse rechtbank tot 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens verkrachting.
Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar. - Actueel

Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar.

Laure Calamy, die bekend werd bij het grote publiek dankzij haar rol in de serie Dix pour Cent, speelt in "Antoinette Dans Les Cévennes" een maîtresse die er alles aan doet om haar minnaar te volgen. Een romantische komedie die ons meeneemt op een wandeling in het hart van de Cevennen. De film... Verder lezen...