"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen. 

Morrison was te zien in 68 afleveringen als Rosario, de huishoudster van Karen. Haar rol als ondergewaardeerde hulp sloeg zo goed aan, dat de makers besloten om haar een vast onderdeel te maken van de serie. In 2017 kreeg "Will & Grace" een reboot, maar Morrison was niet geïnteresseerd om Rosario nieuw leven in te blazen.

De castleden reageren aangeslagen op het verdrietige nieuws. "Net bericht gekregen dat Shelley Morrison is overleden", schrijft actrice Megan Mullally op Twitter die de rol van Karen vertolkt. "Ik denk aan haar echtgenoot Walter en hun kinderen. Bedankt voor je vriendschap, Shell. Je hebt prachtige dingen gerealiseerd in deze wereld. We zullen je missen." Ook Debra Messing, Grace in de serie, weet met haar verdriet geen blijf. "Oh Shelley... Wat een verlies. Ze zal altijd onze Rosie blijven. Mijn hart gaat uit naar haar man Walter en haar familie."

De carrière van Morrison omspant ruim vijftig jaar. Ze speelde in "Will & Grace" van 1999 tot 2006, waarmee ze een Screen Actors Guild award won voor 'beste ensemble'. Daarvoor speelde ze van 1967 tot 1970 naast Sally Field de rol van zuster Sixto in "The Flying Nun". Morrison speelde ook gastrollen in "The Fugitive", "L.A. Law" en "Murder, She Wrote". Morrison werd geboren als Rachel Mitrani in 1936, in New York. Ze laat een echtgenoot, zes geadopteerde kinderen en een aantal kleinkinderen achter. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: