"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel Cinema

    
Actueel

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen. 

Morrison was te zien in 68 afleveringen als Rosario, de huishoudster van Karen. Haar rol als ondergewaardeerde hulp sloeg zo goed aan, dat de makers besloten om haar een vast onderdeel te maken van de serie. In 2017 kreeg "Will & Grace" een reboot, maar Morrison was niet geïnteresseerd om Rosario nieuw leven in te blazen.

De castleden reageren aangeslagen op het verdrietige nieuws. "Net bericht gekregen dat Shelley Morrison is overleden", schrijft actrice Megan Mullally op Twitter die de rol van Karen vertolkt. "Ik denk aan haar echtgenoot Walter en hun kinderen. Bedankt voor je vriendschap, Shell. Je hebt prachtige dingen gerealiseerd in deze wereld. We zullen je missen." Ook Debra Messing, Grace in de serie, weet met haar verdriet geen blijf. "Oh Shelley... Wat een verlies. Ze zal altijd onze Rosie blijven. Mijn hart gaat uit naar haar man Walter en haar familie."

De carrière van Morrison omspant ruim vijftig jaar. Ze speelde in "Will & Grace" van 1999 tot 2006, waarmee ze een Screen Actors Guild award won voor 'beste ensemble'. Daarvoor speelde ze van 1967 tot 1970 naast Sally Field de rol van zuster Sixto in "The Flying Nun". Morrison speelde ook gastrollen in "The Fugitive", "L.A. Law" en "Murder, She Wrote". Morrison werd geboren als Rachel Mitrani in 1936, in New York. Ze laat een echtgenoot, zes geadopteerde kinderen en een aantal kleinkinderen achter. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who' - Actueel

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft bevestigd dat ze ook volgend seizoen te zien zal zijn als protagoniste in 'Doctor Who'. Dat deed de Britse actrice in een interview met Entertainment Weekly. Het wordt het derde seizoen waarin Whittaker de tijdreizende Time Lord speelt in de iconische BBC-reeks.
George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.