Commotie over muziek van veroordeelde artiest Gary Glitter in 'Joker' - Actueel Cinema

    
Actueel
Commotie over muziek van veroordeelde artiest Gary Glitter in 'Joker'

De film 'Joker' blijft de gemoederen beroeren. Nadat hij eerder al bekritiseerd werd door een overdosis aan geweld, lokt nu ook een liedje in de film misnoegde reacties uit. 

Hoewel 'Joker' onthaald wordt als een van de beste films van het jaar en Joaquin Phoenix de hemel in geprezen wordt voor zijn rol als protagonist Arthur Fleck, heeft de prent ook af te rekenen met heel wat kritiek. Eerder lag 'Joker' al onder vuur omdat de film zou aanzetten tot geweld, en nu heerst er onbegrip over het nummer 'Rock and Roll Part 2' van Gary Glitter. Dat liedje wordt afgespeeld in een lange scène waarin de Joker een trap afdanst.

Gary Glitter (75) is echter geen onbesproken figuur. In 1997 werd de Britse rock-'n-roller opgepakt voor kinderporno, waarop hij naar Cambodja vluchtte. In 2005 werd hij opnieuw gearresteerd omwille van seksueel misbruik met twee minderjarige meisjes. Hij zat een gevangenisstraf uit, maar in 2012 zou hij opnieuw drie minderjarige meisjes misbruikt hebben. Daardoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Hij zou echter al in 2021 kunnen vrijkomen.

Heel wat filmliefhebbers begrijpen niet dat zijn muziek gebruikt wordt in de Amerikaanse kaskraker. Experts beweren immers dat het gebruik van zijn nummer hem heel wat royalty's gaan opleveren via de box office, dvd-verkoop én verkoop van de soundtrack. Het zou gaan om honderdduizenden euro's. "Ze betalen letterlijk een pedofiel om zijn muziek te kunnen gebruiken in een film die gaat over de gevolgen van kindermisbruik", klinkt het op filmfora.

'Joker' bracht in zijn openingsweekend een recordbedrag van 93,5 miljoen dollar op. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Karen Damen vervoegt de cast van Familie - Actueel

Karen Damen vervoegt de cast van Familie

De cast van Familie krijgt er een grote naam bij. Karen Damen maakt in het voorjaar van 2020 haar opwachting in de reeks en geeft gestalte aan het gloednieuwe, vaste personage Vanessa Mariën, een graag geziene verpleegster in het zorgcentrum van Alfons (Jaak Van Assche), Anna (Annie Geeraerts) en... Verder lezen...
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.
Kevin Hart weer aan de slag na crash - Actueel

Kevin Hart weer aan de slag na crash

Kevin Hart is weer aan het werk gegaan. Dat is opvallend, want de Amerikaanse acteur was een maand geleden betrokken bij een horrorcrash.
Speeddate met... Kristof Bilsen! - Actueel

Speeddate met... Kristof Bilsen!

Op 14/10 om 20u kent de integere docufilm Mother van Kristof Bilsen zijn Belgische première op het filmfest Gent in de Vooruit, in aanwezigheid van de regisseur. Internationaal geroemd om zijn vorige docufilm Elephant's Dream - waarvoor hij naar Congo trok -, richt hij zijn camera deze keer op Pomm,... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te... Verder lezen...
10 BESTE Netflix Original films  - Actueel

10 BESTE Netflix Original films 

Et voilà, hier zijn wij met een overzicht van de 10 allerbeste Netflix Original films. Gedaan met talloze films checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Keep Calm & Watch Netflix!