Commotie over muziek van veroordeelde artiest Gary Glitter in 'Joker' - Actueel Cinema

    
Actueel
Commotie over muziek van veroordeelde artiest Gary Glitter in 'Joker'

De film 'Joker' blijft de gemoederen beroeren. Nadat hij eerder al bekritiseerd werd door een overdosis aan geweld, lokt nu ook een liedje in de film misnoegde reacties uit. 

Hoewel 'Joker' onthaald wordt als een van de beste films van het jaar en Joaquin Phoenix de hemel in geprezen wordt voor zijn rol als protagonist Arthur Fleck, heeft de prent ook af te rekenen met heel wat kritiek. Eerder lag 'Joker' al onder vuur omdat de film zou aanzetten tot geweld, en nu heerst er onbegrip over het nummer 'Rock and Roll Part 2' van Gary Glitter. Dat liedje wordt afgespeeld in een lange scène waarin de Joker een trap afdanst.

Gary Glitter (75) is echter geen onbesproken figuur. In 1997 werd de Britse rock-'n-roller opgepakt voor kinderporno, waarop hij naar Cambodja vluchtte. In 2005 werd hij opnieuw gearresteerd omwille van seksueel misbruik met twee minderjarige meisjes. Hij zat een gevangenisstraf uit, maar in 2012 zou hij opnieuw drie minderjarige meisjes misbruikt hebben. Daardoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Hij zou echter al in 2021 kunnen vrijkomen.

Heel wat filmliefhebbers begrijpen niet dat zijn muziek gebruikt wordt in de Amerikaanse kaskraker. Experts beweren immers dat het gebruik van zijn nummer hem heel wat royalty's gaan opleveren via de box office, dvd-verkoop én verkoop van de soundtrack. Het zou gaan om honderdduizenden euro's. "Ze betalen letterlijk een pedofiel om zijn muziek te kunnen gebruiken in een film die gaat over de gevolgen van kindermisbruik", klinkt het op filmfora.

'Joker' bracht in zijn openingsweekend een recordbedrag van 93,5 miljoen dollar op. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen - Actueel

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen

Acteur Steven Seagal moet honderdduizenden dollars betalen omdat hij een nieuwe cryptovaluta aanprees. Hij vertelde er niet bij dat hij daar 250.000 dollar in cash en 750.000 dollar aan cryptomunten voor zou krijgen, zegt de Amerikaanse toezichthouder SEC.
Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston - Actueel

Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston

Luc Besson verkoopt het voormalige huis van het inmiddels overleden Hollywood-icoon Charlton Heston. De Franse regisseur en producent vraagt 14.9 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) voor de woning. Dat schrijft entertainmentssite Variety. Het is pas de tweede keer sinds de ingebruikname van de... Verder lezen...
Courteney Cox enthousiast over Friends-reünie: Het wordt geweldig - Actueel

Courteney Cox enthousiast over "Friends"-reünie: "Het wordt geweldig"

In een aflevering van de webserie "Hiking with Kevin" heeft Courteney Cox haar enthousiasme laten blijken voor de "Friends"-reünie die er zit aan te komen. "We zullen de tijd van ons leven hebben, het wordt geweldig", blikte Cox vooruit.
George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages - Actueel

George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages

George Clooney, al jaren het vaste gezicht in de Nespresso-reclamespotjes, heeft gereageerd op een aflevering van het Britse documentaireprogramma "Dispatches". Daaruit bleek dat kinderen te werk worden gesteld op Nespresso-plantages in Guatemala. De acteur zegt "verrast en bedroefd" te zijn.
Western-acteur Ben Cooper (86) overleden - Actueel

Western-acteur Ben Cooper (86) overleden

De Amerikaanse televisie- en filmacteur Ben Cooper, die vooral western-rollen vertolkte, is in Memphis, Tennessee overleden na een lange ziekte. Het nieuws is door zijn neef Pete Searls bekendgemaakt aan het gespecialiseerde blad "Hollywood Reporter".