Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie

Hollywoodveteraan Robert De Niro wordt door een voormalige werknemer aangeklaagd voor genderdiscriminatie en seksuele intimidatie, zo meldt filmsite Screen Rant. In augustus spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen de vrouw omdat ze "te veel tijd spendeerde" aan het kijken van Netflix op de werkvloer en te los omsprong met de kredietkaart van het bedrijf. 

Naast filmster is De Niro ook een gewiekst zakenman. Zo is hij medeoprichter van filmstudio TriBeCa Productions en het Tribeca filmfestival. Daarnaast investeert hij in het financieringsbedrijf Canal Productions. Een voormalige werknemer van dat bedrijf begon als persoonlijke assistente van De Niro, alvorens op te klimmen naar de positie van adjunct-chef van de afdelingen Productie en Financiën. Na tien jaar dienst nam de vrouw ontslag toen ze beschuldigd werd van leugenachtigheid. Vervolgens spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen haar. Ze zou naar verluidt gretig gebruik gemaakt hebben van het Netflix-account van het bedrijf tijdens de werkuren. Ook wil het bedrijf een vergoeding voor de vlieguren en Uber-ritten van de vrouw, die ze betaalde met bedrijfsgeld. In totaal eist Canal Productions een bedrag van 6 miljoen dollar. De vrouw vecht nu terug met een aanklacht tegen de De Niro voor genderdiscriminatie, intimidatie en schending van arbeidswetten. Volgens de vrouw werd ze onderworpen aan ongewenste fysiek contact en verbaal geweld. Zo zou De Niro grappen in haar bijzijn gemaakt hebben over zijn Viagrapillen, vertelde hij openlijk over zijn veel jongere minnares en weigerde hij te aanvaarden dat vrouwen en mannen gelijkwaardig moeten behandeld worden. Ze eist op haar beurt een bedrag van 12 miljoen dollar.

De rechtszaken komen op een slecht moment voor De Niro, die momenteel op het witte doek te zien is in 'The Irishman' en 'Joker'. De carrière van één van de meest gevierde acteurs van zijn tijd overspant vier decennia, met rollen in iconische films als 'Raging Bull', 'Wag The Dog en 'The Godfather Part II', wat hem een Oscar opleverde. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Laggies - Actueel

Vanavond op TV: Laggies

Kijk vanavond, nu dinsdag 22 september, om 22u40 op VTM3 naar "Laggies"!
5 series voor de fans van The Mandalorian - Actueel

5 series voor de fans van The Mandalorian

Ben jij ook zo'n grote fan van deze ijzersterke Disney+ serie? En weet je niet goed wat je best hierna kijkt? Wij maakten een overzicht van 5 sterke, gelijkaardige series!
Franse acteur Michael Lonsdale overleden - Actueel

Franse acteur Michael Lonsdale overleden

De Franse acteur Michael Lonsdale is vandaag op 89-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Parijs. Dat heeft zijn agent bekendgemaakt.
Vanavond op TV: The Avengers - Actueel

Vanavond op TV: The Avengers

Kijk vanavond, nu maandag 21 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Avengers"!