Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie

Hollywoodveteraan Robert De Niro wordt door een voormalige werknemer aangeklaagd voor genderdiscriminatie en seksuele intimidatie, zo meldt filmsite Screen Rant. In augustus spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen de vrouw omdat ze "te veel tijd spendeerde" aan het kijken van Netflix op de werkvloer en te los omsprong met de kredietkaart van het bedrijf. 

Naast filmster is De Niro ook een gewiekst zakenman. Zo is hij medeoprichter van filmstudio TriBeCa Productions en het Tribeca filmfestival. Daarnaast investeert hij in het financieringsbedrijf Canal Productions. Een voormalige werknemer van dat bedrijf begon als persoonlijke assistente van De Niro, alvorens op te klimmen naar de positie van adjunct-chef van de afdelingen Productie en Financiën. Na tien jaar dienst nam de vrouw ontslag toen ze beschuldigd werd van leugenachtigheid. Vervolgens spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen haar. Ze zou naar verluidt gretig gebruik gemaakt hebben van het Netflix-account van het bedrijf tijdens de werkuren. Ook wil het bedrijf een vergoeding voor de vlieguren en Uber-ritten van de vrouw, die ze betaalde met bedrijfsgeld. In totaal eist Canal Productions een bedrag van 6 miljoen dollar. De vrouw vecht nu terug met een aanklacht tegen de De Niro voor genderdiscriminatie, intimidatie en schending van arbeidswetten. Volgens de vrouw werd ze onderworpen aan ongewenste fysiek contact en verbaal geweld. Zo zou De Niro grappen in haar bijzijn gemaakt hebben over zijn Viagrapillen, vertelde hij openlijk over zijn veel jongere minnares en weigerde hij te aanvaarden dat vrouwen en mannen gelijkwaardig moeten behandeld worden. Ze eist op haar beurt een bedrag van 12 miljoen dollar.

De rechtszaken komen op een slecht moment voor De Niro, die momenteel op het witte doek te zien is in 'The Irishman' en 'Joker'. De carrière van één van de meest gevierde acteurs van zijn tijd overspant vier decennia, met rollen in iconische films als 'Raging Bull', 'Wag The Dog en 'The Godfather Part II', wat hem een Oscar opleverde. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Speeddate met... Patrice Toye! - Actueel

Speeddate met... Patrice Toye!

Muidhond van Patrice Toye (Rosie, Little Black Spiders) ging op het Filmfest Gent in wereldpremière én opende de officiële competitie. Best een moedige keuze van de programmators, aldus de regisseusse, gezien de gevoelige thematiek die ze erin aan bod laat komen. Daar is ze blij om. Er rust een... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.
Kevin Hart weer aan de slag na crash - Actueel

Kevin Hart weer aan de slag na crash

Kevin Hart is weer aan het werk gegaan. Dat is opvallend, want de Amerikaanse acteur was een maand geleden betrokken bij een horrorcrash.
Speeddate met... Kristof Bilsen! - Actueel

Speeddate met... Kristof Bilsen!

Op 14/10 om 20u kent de integere docufilm Mother van Kristof Bilsen zijn Belgische première op het filmfest Gent in de Vooruit, in aanwezigheid van de regisseur. Internationaal geroemd om zijn vorige docufilm Elephant's Dream - waarvoor hij naar Congo trok -, richt hij zijn camera deze keer op Pomm,... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te... Verder lezen...
10 BESTE Netflix Original films  - Actueel

10 BESTE Netflix Original films 

Et voilà, hier zijn wij met een overzicht van de 10 allerbeste Netflix Original films. Gedaan met talloze films checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Keep Calm & Watch Netflix!