Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie - Actueel Cinema

   - 

Hollywoodveteraan Robert De Niro wordt door een voormalige werknemer aangeklaagd voor genderdiscriminatie en seksuele intimidatie, zo meldt filmsite Screen Rant. In augustus spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen de vrouw omdat ze "te veel tijd spendeerde" aan het kijken van Netflix op de werkvloer en te los omsprong met de kredietkaart van het bedrijf. 

Naast filmster is De Niro ook een gewiekst zakenman. Zo is hij medeoprichter van filmstudio TriBeCa Productions en het Tribeca filmfestival. Daarnaast investeert hij in het financieringsbedrijf Canal Productions. Een voormalige werknemer van dat bedrijf begon als persoonlijke assistente van De Niro, alvorens op te klimmen naar de positie van adjunct-chef van de afdelingen Productie en Financiën. Na tien jaar dienst nam de vrouw ontslag toen ze beschuldigd werd van leugenachtigheid. Vervolgens spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen haar. Ze zou naar verluidt gretig gebruik gemaakt hebben van het Netflix-account van het bedrijf tijdens de werkuren. Ook wil het bedrijf een vergoeding voor de vlieguren en Uber-ritten van de vrouw, die ze betaalde met bedrijfsgeld. In totaal eist Canal Productions een bedrag van 6 miljoen dollar. De vrouw vecht nu terug met een aanklacht tegen de De Niro voor genderdiscriminatie, intimidatie en schending van arbeidswetten. Volgens de vrouw werd ze onderworpen aan ongewenste fysiek contact en verbaal geweld. Zo zou De Niro grappen in haar bijzijn gemaakt hebben over zijn Viagrapillen, vertelde hij openlijk over zijn veel jongere minnares en weigerde hij te aanvaarden dat vrouwen en mannen gelijkwaardig moeten behandeld worden. Ze eist op haar beurt een bedrag van 12 miljoen dollar.

De rechtszaken komen op een slecht moment voor De Niro, die momenteel op het witte doek te zien is in 'The Irishman' en 'Joker'. De carrière van één van de meest gevierde acteurs van zijn tijd overspant vier decennia, met rollen in iconische films als 'Raging Bull', 'Wag The Dog en 'The Godfather Part II', wat hem een Oscar opleverde. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: