Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Robert De Niro aangeklaagd voor seksuele intimidatie en genderdiscriminatie

Hollywoodveteraan Robert De Niro wordt door een voormalige werknemer aangeklaagd voor genderdiscriminatie en seksuele intimidatie, zo meldt filmsite Screen Rant. In augustus spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen de vrouw omdat ze "te veel tijd spendeerde" aan het kijken van Netflix op de werkvloer en te los omsprong met de kredietkaart van het bedrijf. 

Naast filmster is De Niro ook een gewiekst zakenman. Zo is hij medeoprichter van filmstudio TriBeCa Productions en het Tribeca filmfestival. Daarnaast investeert hij in het financieringsbedrijf Canal Productions. Een voormalige werknemer van dat bedrijf begon als persoonlijke assistente van De Niro, alvorens op te klimmen naar de positie van adjunct-chef van de afdelingen Productie en Financiën. Na tien jaar dienst nam de vrouw ontslag toen ze beschuldigd werd van leugenachtigheid. Vervolgens spande het bedrijf van De Niro een rechtszaak aan tegen haar. Ze zou naar verluidt gretig gebruik gemaakt hebben van het Netflix-account van het bedrijf tijdens de werkuren. Ook wil het bedrijf een vergoeding voor de vlieguren en Uber-ritten van de vrouw, die ze betaalde met bedrijfsgeld. In totaal eist Canal Productions een bedrag van 6 miljoen dollar. De vrouw vecht nu terug met een aanklacht tegen de De Niro voor genderdiscriminatie, intimidatie en schending van arbeidswetten. Volgens de vrouw werd ze onderworpen aan ongewenste fysiek contact en verbaal geweld. Zo zou De Niro grappen in haar bijzijn gemaakt hebben over zijn Viagrapillen, vertelde hij openlijk over zijn veel jongere minnares en weigerde hij te aanvaarden dat vrouwen en mannen gelijkwaardig moeten behandeld worden. Ze eist op haar beurt een bedrag van 12 miljoen dollar.

De rechtszaken komen op een slecht moment voor De Niro, die momenteel op het witte doek te zien is in 'The Irishman' en 'Joker'. De carrière van één van de meest gevierde acteurs van zijn tijd overspant vier decennia, met rollen in iconische films als 'Raging Bull', 'Wag The Dog en 'The Godfather Part II', wat hem een Oscar opleverde. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Netflix maakt serie over Spotify - Actueel

Netflix maakt serie over Spotify

Netflix zal een serie maken over de opkomst van de Zweedse muziekstreamingdienst Spotify. De momenteel nog titelloze show zal zich baseren op het book "Spotify Untold".
Orlando Bloom gaat in zee met Amazon - Actueel

Orlando Bloom gaat in zee met Amazon

"Lord of the Rings" en "Pirates of the Caribbean"-ster Orlando Bloom heeft een deal getekend met Amazon. Hij zal televisie en filmprojecten ontwikkelen voor Prime Video.
Tv-serie 'wtFOCK' was populairste zoekwoord bij Google in 2019 - Actueel

Tv-serie 'wtFOCK' was populairste zoekwoord bij Google in 2019

Het tv-programma 'wtFOCK' was in 2019 het meest populaire zoekwoord op Google in België. Daarnaast vinden we ook Julie Van Espen, 'Love Island', iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld hoog terug in de lijst. Dat meldt Google vandaag.
15 kerstfilms om je in kerstmood te brengen - Actueel

15 kerstfilms om je in kerstmood te brengen

We moeten toegeven dat we de kerstperiode een heel fijne tijd vinden. Overal lichtjes, kerstboomgeuren, cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn. Uiteraard maken we van deze gelegenheid graag gebruik om een lijstje samen te stellen van de leukste kerstfilms.