YouTuber scoort met trieste versie van 'Friends'-intro - Actueel Cinema

    
Actueel
YouTuber scoort met trieste versie van 'Friends'-intro

De intro-muziek van de succesvolle sitcom 'Friends' klinkt quasi iedereen bekend in de oren. Het nummer is behoorlijk catchy en 'Friends'-fans worden er steevast goedgezind van. YouTube-muzikant Chase Holfelder maakte er echter een compleet andere, maar daarom niet minder gesmaakte, versie van. 

De Amerikaanse televisieserie 'Friends' is nog steeds buitengewoon populair, zelfs 25 jaar nadat de eerste aflevering te zien was en 15 jaar nadat de reeks op zijn einde liep. Het is dan ook niet onlogisch dat zowat iedereen 'I'll Be There for You' van The Rembrandts herkent als begingeneriek van de komische reeks.

Dat 'Friends' begin 2020 voor Amerikaanse kijkers van het streamingplatform Netflix verdwijnt, zorgt dan ook voor beroering. "Vreselijk nieuws", vindt ook YouTuber Chase Holfelder. De man heeft er een sport van gemaakt om bekende nummers om te zetten in een mineurtoonaard, waardoor de liedjes meteen wat triestiger gaan klinken. Dat is in het geval van de 'Friends'-generiek niet anders, maar ook zijn versie komt erg lekker binnen. Holfelder gooit dan ook hoge ogen met zijn cover. Op vier dagen tijd, sinds hij het filmpje op 5 september online plaatste, werd de muziekvideo al meer dan 358.000 keer bekeken. De YouTuber toont zich een veelzijdig muzikant, door niet alleen te zingen maar zichzelf ook te begeleiden op piano én gitaar. Nieuwsgierig hoe de 'Friends'-begintune in mineur klinkt? Beluister zelf het nummer door op YouTube te zoeken naar 'Friends Theme Song (in a Minor Key)'.

Belgische 'Friends'-fans hebben overigens niet te vrezen: bij ons blijft de serie voorlopig gewoon beschikbaar op Netflix, zo liet het bedrijf eerder al weten. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen - Actueel

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen

Acteur Steven Seagal moet honderdduizenden dollars betalen omdat hij een nieuwe cryptovaluta aanprees. Hij vertelde er niet bij dat hij daar 250.000 dollar in cash en 750.000 dollar aan cryptomunten voor zou krijgen, zegt de Amerikaanse toezichthouder SEC.
Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston - Actueel

Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston

Luc Besson verkoopt het voormalige huis van het inmiddels overleden Hollywood-icoon Charlton Heston. De Franse regisseur en producent vraagt 14.9 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) voor de woning. Dat schrijft entertainmentssite Variety. Het is pas de tweede keer sinds de ingebruikname van de... Verder lezen...
Courteney Cox enthousiast over Friends-reünie: Het wordt geweldig - Actueel

Courteney Cox enthousiast over "Friends"-reünie: "Het wordt geweldig"

In een aflevering van de webserie "Hiking with Kevin" heeft Courteney Cox haar enthousiasme laten blijken voor de "Friends"-reünie die er zit aan te komen. "We zullen de tijd van ons leven hebben, het wordt geweldig", blikte Cox vooruit.
George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages - Actueel

George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages

George Clooney, al jaren het vaste gezicht in de Nespresso-reclamespotjes, heeft gereageerd op een aflevering van het Britse documentaireprogramma "Dispatches". Daaruit bleek dat kinderen te werk worden gesteld op Nespresso-plantages in Guatemala. De acteur zegt "verrast en bedroefd" te zijn.
Western-acteur Ben Cooper (86) overleden - Actueel

Western-acteur Ben Cooper (86) overleden

De Amerikaanse televisie- en filmacteur Ben Cooper, die vooral western-rollen vertolkte, is in Memphis, Tennessee overleden na een lange ziekte. Het nieuws is door zijn neef Pete Searls bekendgemaakt aan het gespecialiseerde blad "Hollywood Reporter".