'Chernobyl' moet titel van populairste serie afstaan aan 'Dark' - Actueel Cinema

   - 

De HBO-serie 'Chernobyl' was sinds haar verschijning in mei lange tijd de populairste serie op de online databank IMDb. Nu het tweede seizoen van 'Dark' van start is gegaan, heeft de Duitse Netflix-serie echter een inhaalbeweging gemaakt. De lijst van populairste series op IMDb heeft een nieuwe leider. Beide series spelen zich af in de jaren 80 en nucleaire energie speelt een grote rol in zowel 'Chernobyl' als 'Dark'. Het hoeft dus niet te verbazen dat beide de aandacht van het publiek weten te trekken. Toch lijken de series voorts allerminst op elkaar. De titel 'Chernobyl' spreekt voor zich. In 1986 werd het stadje Tsjernobyl getroffen door een desastreuze kernramp, met alle gevolgen van dien. Het historisch drama baseert zich op waargebeurde feiten en laat zien wat er zich afspeelde net na de ramp. Uiteraard is er sprake van een zekere "artistieke vrijheid" die los omspringt met de feiten, maar toch vormt de serie een bron aan informatie voor veel kijkers. Ook het toerisme in Tsjernobyl kende een ware explosie naar aanleiding van de serie. De prent werd dan ook spectaculair goed ontvangen en krijgt op IMDb een score van 9,6/10. Het Duitse 'Dark' doet dan weer meer denken aan een volwassen versie van 'Stranger Things'. Het fictieve stadje Winden wordt getroffen door een reeks vreemde voorvallen en de kijker volgt de personages in tijdsblokken van 33 jaar. Kernenergie blijkt aan de basis van de incidenten te liggen en seizoen twee gaat nog dieper in op de oorzaken ervan. Hoewel 'Dark' op IMDb op dit moment de populairste serie is, bedraagt de score hier 'slechts' 8,7/10. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

Chernobyl - Drama
1

Chernobyl

Drama | 1 seizoen(en)  | 26 aflevering(en)
2019
Regie: Craig MazinMet: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson,...Op 26 april 1986 onstaat in de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne, de Sovjet-Unie, een enorme explosie die radioactief materiaal vrijlaat in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne en tot in Scandinavië en West-Europa.

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: