Matteo Simoni en Veerle Baetens samen in Belgisch motordrama - Actueel Cinema

    
Actueel
Matteo Simoni en Veerle Baetens samen in Belgisch motordrama

Deze zomer starten de opnames van "Rookie", het langspeelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni en Veerle Baetens en opkomend talent Valentijn Braeckman. Daarnaast zullen onder meer Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder in de film te zien zijn. De opnames zullen doorgaan in zowel Vlaanderen als Wallonië.

"Rookie" volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een nieuw leven te starten bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is. "Voor mij gaat deze film over gebroken dromen en tweede kansen. Het is het verhaal van Nicky, een gepassioneerde motorracer die plotsklaps de mogelijkheid om te kunnen racen verliest", zegt scenarist en regisseur Lieven Van Baelen. "Hij probeert zijn droom nog te verwezenlijken door deze door te geven aan zijn neefje Charlie. Het is eigenlijk een vorm van egoïsme van Nicky dat er uiteindelijk toe leidt dat zijn project met Charlie mislukt. Daarnaast is dit egoïsme ook juist iets dat elke roadracer nodig heeft om succesvol te worden. Hoe anders kan je elke race opnieuw je leven op het spel zetten, zonder schuldgevoel?" Lieven van Baelen (1973) studeerde aan de RITS-filmschool in Brussel. Hij begon als lichttechnicus op sets en color grader en werd daarna een veelgevraagd cinematographer voor commercials, videoclips en films zoals "Carlo" (Michaël R. Roskam), "Blush" (Wim Vandekeybus) en "Oh My God?!" (Christophe Van Rompaey). Zijn eerste kortfilm "The Thread" won onder andere de prijzen op het filmfestival van Locarno en het Kortfilmfestival in Leuven. Naast het regisseren van internationale commercials, ging zijn clip voor het Rode Duivelslied "Ta Fête" van Stromae viraal met bijna 60 miljoen views op YouTube.

"Rookie" is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR Film, in coproductie met Versus Productions. De film kon rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds, het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel (CCA) de la Fédération Wallonie-Bruxelles en de Belgische Tax Shelter maatregel. Dutch FilmWorks (DFW) en Kinepolis Film Distribution (KFD) zullen de film in 2020 in de Benelux uitbrengen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft - Actueel

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft

Jennifer Lawrence heeft totaal geen last van zenuwen tijdens het plannen van haar bruiloft. "Ik ben ook veel te lui om neurotisch te zijn", zegt de actrice, die sinds februari verloofd is met Cooke Maroney, in de podcast Naked with Catt Sadler.
Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award

Dwayne 'The Rock' Johnson zal tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op 17 juni de MTV Generation Award in ontvangst mogen nemen. Dat maakte MTV zelf bekend.
Professor moet opstappen na Netflix-serie When They See Us - Actueel

Professor moet opstappen na Netflix-serie "When They See Us"

Elizabeth Lederer, de voormalige officier van justitie in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de prestigieuze Columbia Law School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist.
'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester - Actueel

'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester

De fans van de razend populaire sitcom 'Friends' kunnen hun hart ophalen in Manchester. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de serie pakt de lokale Primark namelijk uit met een replica van de Central Perk coffee shop.
Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken - Actueel

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

De Amerikaanse filmregisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik. De schikking houdt in dat Singer 150.000 dollar (ruim 132.000 euro) moet betalen, schrijft Los Angeles Times.
Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man - Actueel

Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man

Gwyneth Paltrow (46) is vorig jaar getrouwd met Brad Falchuk (48), maar ze hebben ervoor gekozen om niet in hetzelfde huis te wonen. Toch benadrukt de actrice dat ze "het ideale huwelijk" hebben. Paltrow deed die opvallende onthulling tijdens een bijzonder openhartig gesprek over haar huwelijk in... Verder lezen...