Matteo Simoni en Veerle Baetens samen in Belgisch motordrama - Actueel Cinema

    
Actueel
Matteo Simoni en Veerle Baetens samen in Belgisch motordrama

Deze zomer starten de opnames van "Rookie", het langspeelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni en Veerle Baetens en opkomend talent Valentijn Braeckman. Daarnaast zullen onder meer Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder in de film te zien zijn. De opnames zullen doorgaan in zowel Vlaanderen als Wallonië.

"Rookie" volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een nieuw leven te starten bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is. "Voor mij gaat deze film over gebroken dromen en tweede kansen. Het is het verhaal van Nicky, een gepassioneerde motorracer die plotsklaps de mogelijkheid om te kunnen racen verliest", zegt scenarist en regisseur Lieven Van Baelen. "Hij probeert zijn droom nog te verwezenlijken door deze door te geven aan zijn neefje Charlie. Het is eigenlijk een vorm van egoïsme van Nicky dat er uiteindelijk toe leidt dat zijn project met Charlie mislukt. Daarnaast is dit egoïsme ook juist iets dat elke roadracer nodig heeft om succesvol te worden. Hoe anders kan je elke race opnieuw je leven op het spel zetten, zonder schuldgevoel?" Lieven van Baelen (1973) studeerde aan de RITS-filmschool in Brussel. Hij begon als lichttechnicus op sets en color grader en werd daarna een veelgevraagd cinematographer voor commercials, videoclips en films zoals "Carlo" (Michaël R. Roskam), "Blush" (Wim Vandekeybus) en "Oh My God?!" (Christophe Van Rompaey). Zijn eerste kortfilm "The Thread" won onder andere de prijzen op het filmfestival van Locarno en het Kortfilmfestival in Leuven. Naast het regisseren van internationale commercials, ging zijn clip voor het Rode Duivelslied "Ta Fête" van Stromae viraal met bijna 60 miljoen views op YouTube.

"Rookie" is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR Film, in coproductie met Versus Productions. De film kon rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds, het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel (CCA) de la Fédération Wallonie-Bruxelles en de Belgische Tax Shelter maatregel. Dutch FilmWorks (DFW) en Kinepolis Film Distribution (KFD) zullen de film in 2020 in de Benelux uitbrengen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

LITTLE WOMEN - Eerste trailer - Actueel

LITTLE WOMEN - Eerste trailer

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothée Chalamet bieden ons een glimp van de eerste trailer van LITTLE WOMEN.
Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen - Actueel

Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen

Volgende maand, op 22 september, is het precies 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van de iconische sitsom 'Friends' op het kleine scherm te zien was. Om dat jubileum te vieren, worden in meer dan duizend Amerikaanse bioscopen telkens vier klassieke afleveringen vertoond.
Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth - Actueel

Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth

Daags nadat Miley Cyrus (26) en Liam Hemsworth (29) het nieuws bekendmaakten van hun relatiebreuk, is de zangeres al kussend gespot met actrice Kaitlynn Carter. Haar huwelijk met de Australische acteur hield acht maanden stand.
Miley Cyrus en Liam Hemsworth scheiden na amper 8 maanden huwelijk - Actueel

Miley Cyrus en Liam Hemsworth scheiden na amper 8 maanden huwelijk

Het huwelijk van de populaire Amerikaanse zangeres Miley Cyrus en Australisch acteur Liam Hemsworth is na slechts acht maanden al op de klippen gelopen. Dat meldt het entertainmentmagazine People magazine op gezag van een vertegenwoordiger van de zangeres.
Donald Trump beschuldigt Hollywood als racistisch - Actueel

Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "sl... Verder lezen...
Alain Delon herstelt in Zwitserland van beroerte - Actueel

Alain Delon herstelt in Zwitserland van beroerte

De gezondheidstoestand van de Franse acteur Alain Delon zorgt al enige weken voor ongerustheid. Volgens zijn zoon Anthony heeft de acteur van Franse klassiekers als 'Le Samouraï' en 'Plein Soleil' een beroerte gekregen. "Hij werd geopereerd in het Parijse ziekenhuis Pitié Salpêtrière, waar hij drie... Verder lezen...
De nieuwste teaser van Ad Astra! - Actueel

De nieuwste teaser van Ad Astra!

Ad Astra staat garant voor avontuur, drama en mysterie gebracht door Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones.