Prequel van 'SpongeBob SquarePants' in de maak - Actueel Cinema

    
Actueel
Prequel van 'SpongeBob SquarePants' in de maak

Kinderzender Nickelodeon heeft groen licht gegeven voor een prequel van hun populaire reeks 'SpongeBob SquarePants'. De nieuwe serie zal de naam 'Kamp Koral' dragen en bevat dertien afleveringen.

 Wat spookte SpongeBob SquarePants allemaal uit voor hij terechtkwam in Bikinibroek en ging wonen in zijn befaamde ananas? Een nieuwe prequelreeks moet hierop een antwoord bieden. De Amerikaanse zender Nickelodeon, waarop de leutige spons intussen al twintig jaar te zien is, start deze maand met de productie van de nieuwe serie. Dat meldt het Amerikaanse blad Variety.

De prequel krijgt de naam 'Kamp Koral' en zal gebruik maken van geavanceerde computergestuurde animatietechnieken in plaats van de klassieke 2D-cartoonsoftware waarmee de huidige serie wordt gemaakt. Het verhaal zal gaan over de tienjarige SpongeBob die op zomerkamp gaat. Tijdens zijn verblijf in het gekste kamp van het Kelpwoud zullen de gele spons en zijn maatjes onderwater kampvuren bouwen, wilde kwallen vangen en zwemmen in het Yuckymuck-meer. In totaal zal de reeks dertien afleveringen omvatten. B

edrijfsleider Brian Robbins is alvast enthousiast over de plannen van zijn zender. "SpongeBob is ons Marvel-universum. De reeks loopt al twintig jaar op ons kanaal." Manager Ramsey Naito, die zich bezighoudt met de productie van computergeanimeerde programma's, treedt zijn opperste bij: "SpongeBob heeft een ongelooflijk universum waar je mee kan werken. Dat 'Kamp Koral' groen licht heeft gekregen, is een bewijs dat de personages nog lang niet aan hun einde toe zijn." Wanneer de nieuwe serie precies te zien zal zijn op de kinderzender, is nog niet duidelijk. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".