Tolkien: Making Of - Making of Cinema

    
Making of
Tolkien: Making Of

Schrijver, filoloog, essayist en universitair hoofddocent J.R.R. Tolkien werd geboren in januari 1892 in Bournemouth. Hij was gefascineerd door schrijven, mythologie en taal. Maar de Eerste Wereldoorlog verandert zijn leven waarna hij overding tot diepe reflectie op het goede en slechte, op de menselijke conditie enzovoort.

Grappige anekdote: het is aan regisseur Dome Karukoski om Tolkien nieuw leven in te blazen, en dit in een stijl die zwaaft tussen realiteit en dromerig. In ieder geval, dit is wat de beelden die reeds circuleren suggereren. Maar laten we teruggaan naar Dome Karukoski. Zijn vorige film was ook een biopic, maar dan wel gewijd aan... het homo-fetisj-icoon Tom of Finlad! Wat een grote kloof!

Voor de camera's vinden we onder andere Nicholas Hoult (X-Men, Mad Max Fury Road, Deadpool 2 ...) en Lily Collins (Okja, The Mortal Instruments ...).

Dus, wordt het nu leuk of saai? Het antwoord hierop krijgen we binnenkort in alle Belgische cinemazalen te zien. 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven - Actueel

Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven

Streamingdienst Disney+ komt niet alleen met een waarschuwing voor roken, maar gaat ook waarschuwingen geven bij programma's waarin personages of verhaallijnen voorkomen die tegenwoordig als beledigende stereotypen worden beschouwd. Dat meldt een woordvoerder vandaag.
Emilia Clarke getuigt openhartig over (gebrek aan) liefdesleven - Actueel

Emilia Clarke getuigt openhartig over (gebrek aan) liefdesleven

De Britse actrice Emilia Clarke is al een tijdje vrijgezel, maar ze hunkert naar de liefde. Die vindt ze maar niet, en volgens haar maakt haar bekendheid het er niet makkelijker op. Dat vertelde ze in een openhartig interview dat TV Familie citeert.
Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak? - Actueel

Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak?

Gaat de grote wens van 'Friends'-fans in vervulling? De zes hoofdrolspelers van 'Friends' en de bedenkers van de iconische hitserie zouden in gesprek zijn met HBO Max om een reüniespecial te maken. Wat het project juist inhoudt is nog niet bekend maar het zou niet gaan om nieuwe afleveringen.
'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden - Actueel

'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden

Volgend jaar komt de nieuwe 'James Bond'-film uit. Daarin zal Daniel Craig opnieuw de hoofdrol voor zijn rekening nemen, maar de kans bestaat dat een vrouw het daarna van hem overneemt. In dat geval kunnen de makers alvast rekenen op een wel heel populaire actrice.
5 films over autoracen - Actueel

5 films over autoracen

Deze week verschijnt het langverwachte "Le Mans 66" in de Belgische cinemazalen. Matt Damon speelt legende Carroll Shelby die wordt ingeschakeld door de Amerikaanse fabrikant Ford om een auto te maken die de Ferrari kan verslaan in de legendarische race van de 24 uur van Le Mans. De grote... Verder lezen...
De beste Vlaamse series op Netflix - Actueel

De beste Vlaamse series op Netflix

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Sky een internationale remake van Beau Séjour zal maken. En ook Netflix voegt alsmaar meer Vlaamse series toe aan het aanbod.