Tolkien: Making Of - Making of Cinema

    

Schrijver, filoloog, essayist en universitair hoofddocent J.R.R. Tolkien werd geboren in januari 1892 in Bournemouth. Hij was gefascineerd door schrijven, mythologie en taal. Maar de Eerste Wereldoorlog verandert zijn leven waarna hij overding tot diepe reflectie op het goede en slechte, op de menselijke conditie enzovoort.

Grappige anekdote: het is aan regisseur Dome Karukoski om Tolkien nieuw leven in te blazen, en dit in een stijl die zwaaft tussen realiteit en dromerig. In ieder geval, dit is wat de beelden die reeds circuleren suggereren. Maar laten we teruggaan naar Dome Karukoski. Zijn vorige film was ook een biopic, maar dan wel gewijd aan... het homo-fetisj-icoon Tom of Finlad! Wat een grote kloof!

Voor de camera's vinden we onder andere Nicholas Hoult (X-Men, Mad Max Fury Road, Deadpool 2 ...) en Lily Collins (Okja, The Mortal Instruments ...).

Dus, wordt het nu leuk of saai? Het antwoord hierop krijgen we binnenkort in alle Belgische cinemazalen te zien. 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Cardi B gaat opnieuw acteren - Actueel

Cardi B gaat opnieuw acteren

Zangeres Cardi B mag voor het eerst optreden in een film. Volgens Variety, een Amerikaanse filmnieuwswebsite, speelt ze de hoofdrol in Assisted Living. Verder lezen...
Emma Thompson gecast voor 'Matilda' - Actueel

Emma Thompson gecast voor 'Matilda'

De Britse actrice gaat een rol spelen in de verfilming van Roald Dahls klassieker Matilda, dat schrijft Deadline. De actrice vertolkt de rol van de boosaardige schooldirecteur van het hoofdpersonage, Miss Trunchbull. Verder lezen...