Queen-leden zagen nog geen cent van opbrengst 'Bohemian Rhapsody'-film - Actueel Cinema

   - 

Ondanks het enorme succes van de Queen-biopic 'Bohemian Rhapsody', hebben de bandleden zelf nog geen cent verdiend aan de film. Dat verklaart Queen-gitarist Brian May aan Cinema Blend. 'Bohemian Rhapsody' bracht wereldwijd meer dan 900 miljoen dollar in het laatje. 

De film verscheen op 30 oktober 2018 voor het eerst in de zalen en was een inslaand succes; zeven maanden later is er nog steeds geen cent richting de iconische rockband gevloeid. De prent sleepte intussen maar liefst vier Oscars in de wacht. Bovendien schreef 'Bohemian Rhapsody' geschiedenis als de meest lucratieve muzikale biopic aller tijden, met een wereldwijde opbrengst van zo'n 900 miljoen dollar, en dat met een productiebudget van 'slechts' 52 miljoen. "Ik zag in de krant staan dat we schatrijk worden door deze film", vertelt May aan Cinema Blend. "Ik moest lachen. Ze moesten eens weten. Uit onze boekhouding blijkt dat we nog steeds geen cent verdiend hebben aan de film. Hoe succesvol moet een film eigenlijk zijn om er geld aan te verdienen?", klinkt de 71-jarige gitarist verontwaardigd.

Pittig detail: Bryan Singer, de regisseur van 'Bohemian Rhapsody' die twee weken voor het einde van de opnames ontslagen werd wegens afwezigheid op de set en opstootjes met cast en crew, strijkt naar schatting nog 40 miljoen dollar op voor zijn werk. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Biografie, Muziek  Regie: Dexter Fletcher & Bryan Singer Met: Rami Malek, Aidan Gillen, Mike Myers 'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: