'Peaky Blinders'-ster solliciteert naar hoofdrol in sequel op 'A Quiet Place' - Actueel Cinema

    

De Ierse acteur Cillian Murphy is kandidaat voor een hoofdrol in de sequel op 'A Quiet Place', de thriller van John Krasinski die vorig jaar wereldwijd furore maakte in de bioscoopzalen. Dat bericht entertainmentsite Variety. Murphy verwierf faam met zijn hoofdrol van Thomas Shelby in de gelauwerde Britse dramaserie 'Peaky Blinders'. 

Als Murphy zijn handtekening zet, belandt hij in een cast met onder anderen Emily Blunt (de vrouw van Krasinski, nvdr.), Millicent Simmonds en Noah Jupe. Die twee laatsten vertolkten de kinderen van het koppel Blunt/Krasinski in 'A Quiet Place'. 'A Quiet Place' groeide vorig jaar uit tot een kassucces en klokte af op 340 miljoen dollar (302,5 miljoen euro) aan de wereldwijde box office. De film won meerdere prijzen, waaronder de Screen Actors Guild Award voor de bijrol van Blunt en de Critics' Choice Movie Award in de categorie beste sciencefiction-/horrorfilm. Het geluid werd genomineerd voor een Oscar.

Door het succes stond een sequel in de sterren geschreven. Filmstudio Paramount bevestigde de plannen en plande de release in op 15 mei 2020. Krasinski zal zeker betrokken worden bij de productie van de sequel, maar zal hoogstwaarschijnlijk achter de camera blijven staan en dus geen hoofdrol vertolken - in tegenstelling tot het origineel, waarin hij het personage Lee Abbott neerzette, een huisvader die zijn gezin koste wat kost tracht te beschermen tegen geluidsgevoelige buitenaardse wezens. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema