"De wereld is klaar voor een homoseksuele superheld" - Actueel Cinema

   - 

Een topvrouw van Marvel, Victoria Alonso, heeft afgelopen maandag tijdens de première van 'Captain Marvel' in Los Angeles aan entertainmentmagazine Variety verklaard dat "de wereld klaar is voor een homoseksuele superheld" in het Marvel-universum. De franchise kreeg de laatste jaren kritiek wegens een gebrek aan diversiteit, zowel voor als achter de camera. 

Op de rode loper in Los Angeles brak Alonso een lans voor meer diversiteit in de studio's van Marvel. Films als 'Black Panther' en 'Captain Marvel' moeten dat streven onderstrepen, en aankomende films zoals 'Black Widow' en 'Shang-Chi' zullen daar nog meer toe bijdragen. Ook diversiteit in seksualiteit valt daaronder, liet ze verstaan toen ze verklaarde dat "de wereld klaar is voor een homoseksuele superheld". Het moet gezegd, na talloze films met blanke, mannelijke superhelden in de hoofdrollen lijkt het schip nu stilaan te keren - tot opluchting van velen. Diversiteit lijkt een grotere rol te gaan spelen in de hoofdkwartieren van Marvel.

Volgens de geruchtenmolen zou het superheldenavontuur 'The Eternals', geregisseerd door Chloé Zhao, de eerste homoseksuele protagonist in het Marvel-universum bevatten. Daarvoor zou een acteur gecast worden die openlijk homo is. Dit is evenwel nog niet bevestigd. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Woody Allen: Ik stop voorlopig niet met films maken - Actueel
Actueel

Woody Allen: "Ik stop voorlopig niet met films maken"

De Amerikaanse filmregisseur Woody Allen heeft laten weten dat hij voorlopig niet stopt met films maken. De 86-jarige filmmaker zou volgens zijn woordvoerder tijdens een vorig interview verkeerd begrepen zijn. Hierdoor werd aangenomen dat Alle aan zijn laatste film toe was. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: