"De wereld is klaar voor een homoseksuele superheld" - Actueel Cinema

    

Een topvrouw van Marvel, Victoria Alonso, heeft afgelopen maandag tijdens de première van 'Captain Marvel' in Los Angeles aan entertainmentmagazine Variety verklaard dat "de wereld klaar is voor een homoseksuele superheld" in het Marvel-universum. De franchise kreeg de laatste jaren kritiek wegens een gebrek aan diversiteit, zowel voor als achter de camera. 

Op de rode loper in Los Angeles brak Alonso een lans voor meer diversiteit in de studio's van Marvel. Films als 'Black Panther' en 'Captain Marvel' moeten dat streven onderstrepen, en aankomende films zoals 'Black Widow' en 'Shang-Chi' zullen daar nog meer toe bijdragen. Ook diversiteit in seksualiteit valt daaronder, liet ze verstaan toen ze verklaarde dat "de wereld klaar is voor een homoseksuele superheld". Het moet gezegd, na talloze films met blanke, mannelijke superhelden in de hoofdrollen lijkt het schip nu stilaan te keren - tot opluchting van velen. Diversiteit lijkt een grotere rol te gaan spelen in de hoofdkwartieren van Marvel.

Volgens de geruchtenmolen zou het superheldenavontuur 'The Eternals', geregisseerd door Chloé Zhao, de eerste homoseksuele protagonist in het Marvel-universum bevatten. Daarvoor zou een acteur gecast worden die openlijk homo is. Dit is evenwel nog niet bevestigd. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin - Actueel

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin

Voormalig gouverneur van Los Angeles en Hollywoodsuperster, Arnold Schwarzenegger, heeft gisteren zijn coronavaccin toegediend gekregen. De 73-jarige acteur behoort tot de hoogrisicogroep en kwam daarom sneller in aanmerking om het vaccin te krijgen. Verder lezen...