John Malkovich brengt Weinstein-schandaal naar het theater - Actueel Cinema

   - 

Acteur John Malkovich zal de hoofdrol vertolken in een theaterstuk dat geïnspireerd is op het schandaal rond de gevallen mediabaas Harvey Weinstein. "Het stuk zou sommige mensen kunnen schofferen", bekende Malkovich aan BBC News.

 'Bitter Wheat', zoals het stuk van David Mamet in kwestie heet, is een zwarte komedie over een onbeschofte mediamogul, Barney Fein genaamd. Dat personage, die de 65-jarige Malkovich zal vertolken, zou gebaseerd zijn op Harvey Weinstein. Die laatste werd in oktober 2017 door een aantal vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de daaropvolgende maanden traden steeds meer vrouwen naar buiten met gelijkaardige verhalen over de Hollywoodmagnaat, die niet veel later opstapte bij zijn succesvolle filmstudio The Weinstein Company. Intussen is een gerechtelijk onderzoek aan de gang naar de beschuldigingen en werd Weinstein aangeklaagd voor vijf gevallen van seksueel misbruik. Zijn rechtszaak start in mei van dit jaar.

Weinstein ontkent alles. Malkovich, vooral bekend van films als 'Being John Malkovich', 'Con Air' en 'Mulholland Drive', heeft toegegeven dat het theaterstuk "sommige mensen zou kunnen schofferen": "Veel mensen gaan het stuk niet kunnen appreciëren", klinkt het. "Maar wat kan ik daar aan doen? Ik vind het schitterend geschreven."

'Bitter Wheat' gaat in het Garrick Theatre in Londen in première op 19 juni en wordt tot in september opgevoerd. Het Weinstein-schandaal zal daarnaast ook onderwerp van enkele films zijn. Het productiehuis van Brad Pitt heeft de rechten op het verhaal gekocht en regisseur Brian De Palma plant een horrorfilm die gebaseerd is op het schandaal. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: