Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel Cinema

   - 

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers. 

Spinney gaf zijn stem aan de Sesamstraat-personages sinds het begin in 1969. Hij werd destijds aangeworven door Jim Henson, het brein achter de populaire kinderserie, en verscheen in de meeste van de 4.400 afleveringen van Sesamstraat. De poppenacteur zal zijn laatste aflevering morgen opnemen, luidt het in de Amerikaanse pers. Enkele stemopnames van de man zullen volgend jaar te horen zijn in de 50ste verjaardagsshow van Sesamstraat. In de New York Times prijst Spinney zich gelukkig met zijn werk. "Ik heb altijd gevonden dat ik een gelukzak was omdat ik de twee beste Muppets mag spelen. Gestalte geven aan Big Bird is een van de leukste dingen die ik in mijn leven mocht doen."

Het pensioen van Spinney betekent niet het einde van Big Bird, bij ons beter bekend als Pino. Volgens de 84-jarige acteur zal de rol van zijn gevleugelde personage vanaf nu ingevuld worden door Matt Vogel, die al sinds 1996 werkt voor de producenten van Sesamstraat. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: