Oscar-presentator Jimmy Kimmel belooft: geen blunders dit jaar - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse presentator en komiek Jimmy Kimmel, die op 4 maart opnieuw de presentatie van de Oscars op zich neemt, heeft in een interview beloofd dat het fiasco van vorig jaar zich niet zal herhalen. In de categorie van beste film van het jaar werd toen per ongeluk de verkeerde titel aangekondigd. 

Kimmel zette zijn belofte kracht bij met een erg boude bewering: als zoiets rampzaligs opnieuw gebeurt, "zouden alle mensen bij ABC (de zender die de ceremonie uitzendt, red.) moeten worden ontslagen", aldus de komiek. Vorig jaar werd het beeldje voor de beste film aanvankelijk aan 'La La Land' gegeven. Het duurde enkele minuten voordat de fout werd rechtgezet en de echte winnaar, 'Moonlight', werd aangekondigd. De blunder creëerde chaos en een behoorlijk pijnlijk tafereel op het podium.

De talkshowhost van het populaire 'Jimmy Kimmel Live!' was gisteren te gast op het congres van de TV Critics Association in Pasadena, Californië. Hij gaf tijdens het gesprek aan dat hij het ook over de gevolgen van de zaak-Weinstein zou hebben. "Dat zal ter sprake komen, tenzij er die nacht een atoombom op Sacramento (de hoofdstad van Californië, red.) valt." Kimmel deinsde er nooit voor terug om, tussen de grappen en grollen door, ook al eens een ernstig onderwerp aan te snijden.

Vorig jaar nam hij het openlijk op voor Obamacare, het door de vorige president geïmplementeerde zorgplan met als doel om zo veel mogelijk Amerikaanse burgers aan een ziekteverzekering te helpen. Huidig president Donald Trump maakte nooit een geheim van zijn plan om Obamacare integraal af te schaffen. Kimmel vertelde hoe zijn zoon werd geboren met een hartafwijking die zware en dure zorg vereiste. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: