Antonio Banderas speelt Pablo Picasso in Amerikaanse serie "Genius" - Actueel Cinema

   - 

De Spaanse acteur Antonio Banderas gaat de rol van kunstenaar Pablo Picasso spelen in het tweede seizoen van de National Geographic-serie "Genius", dat meldt Variety en bevestigde de acteur zelf op het Amerikaanse filmfesitval van Deauville. 

"Het levensverhaal van Picasso heeft me altijd gefascineerd en ik heb zoveel respect voor deze man, die net als ik uit Málaga afkomstig is", zegt de acteur. "Ik voel me vereerd dat ik mag samenwerken met National Geographic en het authentieke verhaal mag vertellen van een van de meest innovatieve schilders ter wereld", aldus Banderas "Antonio was voor ons een natuurlijke keuze", aldus uitvoerend producent Ron Howard. "Net als Picasso heeft hij een onomwonden kijk op het leven en dat draagt bij aan de oprechtheid die we zochten. Antonio heeft zo'n groot bereik als acteur, dat ik zeker weet dat hij deze briljante en onconventionele kunstenaar perfect tot leven kan brengen", aldus de producent. "Genius" wordt opgenomen van begin november tot eind maart. "De eerste afleveringen zouden in april of mei op de Amerikaanse televisie te zien zijn", aldus de 57-jarige acteur die dankzij regisseur Pedro Almodóvar naam en faam maakte.

Zo was hij te zien in de "Spy Kids"-filmreeks, "Machete Kills", "Desperado", "Once Upon a Time in Mexico" en "The Mask of Zorro". Banderas is ook de stem van het karakter Puss in Boots in de "Shrek"-films. Het eerste seizoen van "Genius" draaide rond Albert Einstein, die werd gespeeld door Geoffrey Rush. De serie werd genomineerd voor tien Emmy's en wereldwijd bekeken door meer dan 45 miljoen kijkers. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: