Maudie, een intiem portret van twee mensen - Actueel Cinema

   - 

Aisling Walsh won reeds 25 internationale film -en televisieawards. Op haar mooi filmpalmares staan onder andere Joyriders, The Daisy Chain, Invisible state én Song for a Raggy Boy. Haar recentste film, Maudie, is vanaf 6 september te bekijken in de Belgische cinemazalen.

Voor deze recentste film besloot Walsh zich te baseren op het waargebeurde verhaal van de Canadese schilderes Maud Lewis. Maud (Sally Hawkins), een artritische vrouw, wordt aangesteld als huishoudhulp bij de eenzame visser Everett (Ethan Hawke). Als povere huishoudhulp vult Maud vooral haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van muren. 

Wat Walsh vooral wil weergeven in de film Maudie is het intieme portret van twee mensen. Twee mensen die elkaar veranderen doorheen hun samenleven. De manier waarop Maud en Everett, als twee compleet verschillende, niet passende figuren elkaar leren kennen, naar elkaar toegroeien en samen liefde ontdekken.

Maudie laat werkelijk niemand onberoerd. Laat je 115 minuten lang meeslepen in dit uniek verhaal gebracht door een échte topcast. Sally Hawkins, één van de meest gerenommeerde actrices uit de UK, zet een geweldig, mooi meeslepende vertolking van Maud Lewis neer. Ook Ethan Hawke, die eerder uit zijn ‘good guy’ comfort zone treedt met de rol van Everett, weten we in Maudie zeker en vast te appreciëren. 

Maudie is een romantisch drama dat je meeneemt op een rollercoaster van vele emoties van herkenning, medelijden en afgunst tot ware vertedering en ontroering. Een aangrijpend verhaal dat je raakt en zonder twijfel nog lang bijblijven.

Maudie krijgt alvast een mooi plaatsje in het filmhart van onze Cinenews redactie. En ook onze trouwe reviewers, die via Imagine Films Maudie in avant-première mochten aanschouwen, zullen deze prachtfilm in geen geval vergeten. Bekijk hier hun commentaren. U kan de film zelf vanaf 6 september gaan kijken in de bioscoop. En? Ben je alvast even enthousiast over Maudie als wij zijn? Ga jij hem kijken? 

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Maudie

Maudie

Biografie, Drama  Regie: Aisling Walsh Met: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett,... Maudie vertelt de ongelooflijke liefdesgeschiedenis van een artritische vrouw (Sally Hawkins) aangesteld als huishoudhulp bij een eenzame visser (Ethan Hawke). In werkelijkheid blijkt Maudie een zeer povere hulp te zijn, en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren.Ge... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: