Disneyfilm 'Beauty and the Beast' in Rusland verboden voor kinderen wegens "homopropaganda" - Actueel Cinema

   - 

Russische kinderen zullen in de cinemazaal niet naar de nieuwe Disneyfilm 'Beauty and the Beast' kunnen kijken. Dat melden de Russische media. De film krijgt een 16plus-label nadat een conservatief parlementslid de "homopropaganda" in de prent had aangeklaagd. 

De film 'Beauty and the Beast', met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrollen, zal volgende week in Rusland uitkomen. Regisseur Bill Condon verkondigde eerder al dat in de film "het eerste exclusieve gay-moment in de geschiedenis van Disney te zien zal zijn". Hoewel die uitspraak geminimaliseerd wordt door critici die de film al gezien hebben, had het Russische conservatieve parlementslid Vitali Milonov daarop gevraagd om de film te verbieden. Het ministerie van Cultuur is nu gedeeltelijk op dat verzoek ingegaan, zo meldt het door de overheid gecontroleerde nieuwsagentschap Ria Novosti. Er komt geen volledige ban, maar de film zal wel verboden worden voor kinderen die jonger zijn dan zestien. Daarmee wordt dus wel de voornaamste doelgroep van de film getroffen.

Sinds 2013 zijn positieve uitlatingen over homoseksualiteit in Rusland verboden in het bijzijn van minderjarigen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Beauty and the Beast

Belle en het Beest

Fantasy, Romantisch  Regie: Bill Condon Met: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad,... Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast. De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: