Fortitude seizoen 2 laat ons niet koud! - Actueel Cinema

    
Actueel
Fortitude seizoen 2 laat ons niet koud!

Fortitude is alles behalve een programma om je gezinsavond mee te vullen. Met de seksuele intriges, de wreedheid van de personages, de diepe donkere angsten en de vaak bloederige effecten vereist de serie soms een nogal forse geest en sterke maag. Het eerste seizoen focuste op de analyse van de - verontrustende - psychologie van de personages, uitgehold door een agent die van hen volmondige psychopaten maakt. Het tweede seizoen verwelkomt ons opnieuw in het niemandsland… dat eerder lijkt op een koud vagevuur (mét directe verbinding naar de hel). 

Met de evacuatie, een vloek geërfd van het Juragebied, zijn we nu geconfronteerd met een nieuwe, nóg geheimzinnigere bedreiging. Er rollen letterlijk koppen, maar ook in figuurlijke zin als we denken aan die van gouverneur Odegard. Te midden van deze nieuwe chaos vervolledigen nieuwe hoofden de cast: Ken Stott (The Missing), Robert Sheedan (The Misfits), Dennis Quaid (The Art of More)… De eerste afleveringen geeft meteen de toon aan: bijzonder, duister en vol mysterie. 

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop - Actueel

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop

In de stad St. Helens in de Amerikaanse staat Oregon wordt momenteel een erg bijzonder huis aangeboden op de immomarkt. Liefhebbers van de 'Twilight'-films kunnen een kijkje nemen in de woning van het personage Bella Swan. Voor een relatief bescheiden 349.900 dollar of zo'n 309.000 euro mogen ze... Verder lezen...
Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert - Actueel

Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert

De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben... Verder lezen...
Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.
Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende - Actueel

Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende

De Belgische filmster Jean-Claude Van Damme is volgende maand de eregast op het filmfestival van Oostende. Hij zal er ook een ster onthullen op "Walk of Fame" op de zeedijk van Oostende. Dat meldt de organisatie vandaag.
Friends-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen Will & Grace - Actueel

"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace"

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.
Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald - Actueel

Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu... Verder lezen...