Fortitude seizoen 2 laat ons niet koud! - Actueel Cinema

    

Fortitude is alles behalve een programma om je gezinsavond mee te vullen. Met de seksuele intriges, de wreedheid van de personages, de diepe donkere angsten en de vaak bloederige effecten vereist de serie soms een nogal forse geest en sterke maag. Het eerste seizoen focuste op de analyse van de - verontrustende - psychologie van de personages, uitgehold door een agent die van hen volmondige psychopaten maakt. Het tweede seizoen verwelkomt ons opnieuw in het niemandsland… dat eerder lijkt op een koud vagevuur (mét directe verbinding naar de hel). 

Met de evacuatie, een vloek geërfd van het Juragebied, zijn we nu geconfronteerd met een nieuwe, nóg geheimzinnigere bedreiging. Er rollen letterlijk koppen, maar ook in figuurlijke zin als we denken aan die van gouverneur Odegard. Te midden van deze nieuwe chaos vervolledigen nieuwe hoofden de cast: Ken Stott (The Missing), Robert Sheedan (The Misfits), Dennis Quaid (The Art of More)… De eerste afleveringen geeft meteen de toon aan: bijzonder, duister en vol mysterie. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Peaky Blinders krijgt filmadapatatie - Actueel

"Peaky Blinders" krijgt filmadapatatie

Er komt een versie voor de bioscoop van de succesvolle Britse misdaadserie "Peaky Blinders". Dat heeft Otto Batthurst gezegd, de regisseur van de eerste drie episodes van de langlopende serie.
The Wife: Glenn Close alweer magistraal! - Actueel

The Wife: Glenn Close alweer magistraal!

Met The Wife schetst Bjorn Runge een beklijvend en complex portret van een koppel dat veertig jaar getrouwd is. Joan is een briljante vrouw die haar hele leven heeft opgeofferd voor haar man, een schrijver op rust die de Nobelprijs voor Literatuur heeft gewonnen.
Trivial Pursuit lanceert 'Friends'-editie - Actueel

Trivial Pursuit lanceert 'Friends'-editie

Eeuwige 'Friends'-fan en nog geen idee voor Sinterklaas? Treur niet, Trivial Pursuit brengt redding! Net op tijd voor de feestdagen is er nu een 'Friends'-editie uitgekomen.
Duo achter populaire sci-fi serie 'Dark' op Netflix komt met nieuw project - Actueel

Duo achter populaire sci-fi serie 'Dark' op Netflix komt met nieuw project

De breinen achter 'Dark', de Duitstalige sci-fi/thrillerserie op Netflix die onverwacht uitgroeide tot een hit, kondigden vandaag een nieuw project aan. '1899' volgt een stoomschip met migranten aan boord dat de oversteek van Europa naar Amerika maakt. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline.
Westworld' heeft Antonio Banderas op het oog voor schurkenrol - Actueel

Westworld' heeft Antonio Banderas op het oog voor schurkenrol

Acteur Antonio Banderas geniet naar verluidt belangstelling om aan de vaste cast van het derde seizoen van 'Westworld' toegevoegd te worden. Dat meldt filmsite Screen Rant. Eerder strikte de reeks ook al 'Breaking Bad'-vedette Aaron Paul.
Nicole Kidman droomde van een leven als non - Actueel

Nicole Kidman droomde van een leven als non

De Oscarwinnende actrice Nicole Kidman had één wens als kind: non worden. Dat vertelde ze aan het magazine Allure. "Ik hield heel erg van het idee om als non door het leven te gaan", vertelde de ex van Tom Cruise. "Maar uiteindelijk is het anders uitgedraaid."