Internationaal festival van de animatiefilm Anima strijkt eind februari neer in Flagey - Actueel Cinema

   - 

Anima, het internationale festival van de animatiefilm van Brussel, strijkt van 24 februari tot 5 maart 2017 neer in Flagey. Net zoals voorgaande jaren is een deel van het festivalprogramma ook te zien in zalen in Vlaanderen en Wallonië. De psychedelische festivalaffiche werd dit jaar ontworpen door Brussels grafisch designer en ontwerper Nicolas Fong. 

De lijst met kortfilms in officiële selectie van de nationale en internationale competities voor kortfilms en eindwerken staat online. In de loop van de volgende weken wordt ook de langspeelfilmselectie bekendgemaakt. Zoals elk jaar biedt Anima meer dan enkel animatiefilms en zijn er gratis initiatieworkshops animatie voor kinderen, lezingen in het kader van Futuranima, de dagen voor professionelen, gesprekken met filmmakers, een tentoonstelling, concerten en ludieke installaties rond animatie.

De affiche van Anima is dit jaar een echte eyecatcher. De hypnotiserende vorm is een ontwerp van Nicolas Fong, oud-student van het Brusselse La Cambre. De jonge grafisch designer refereert hiermee naar de fenakistiscoop, het optische speeltuig dat een voorloper was van de animatiefilm. De bewegende vorm is tijdens Anima 2017 overal te vinden op de muren en de gevels van het Flagey-gebouw. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: