Internationaal festival van de animatiefilm Anima strijkt eind februari neer in Flagey - Actueel Cinema

    

Anima, het internationale festival van de animatiefilm van Brussel, strijkt van 24 februari tot 5 maart 2017 neer in Flagey. Net zoals voorgaande jaren is een deel van het festivalprogramma ook te zien in zalen in Vlaanderen en Wallonië. De psychedelische festivalaffiche werd dit jaar ontworpen door Brussels grafisch designer en ontwerper Nicolas Fong. 

De lijst met kortfilms in officiële selectie van de nationale en internationale competities voor kortfilms en eindwerken staat online. In de loop van de volgende weken wordt ook de langspeelfilmselectie bekendgemaakt. Zoals elk jaar biedt Anima meer dan enkel animatiefilms en zijn er gratis initiatieworkshops animatie voor kinderen, lezingen in het kader van Futuranima, de dagen voor professionelen, gesprekken met filmmakers, een tentoonstelling, concerten en ludieke installaties rond animatie.

De affiche van Anima is dit jaar een echte eyecatcher. De hypnotiserende vorm is een ontwerp van Nicolas Fong, oud-student van het Brusselse La Cambre. De jonge grafisch designer refereert hiermee naar de fenakistiscoop, het optische speeltuig dat een voorloper was van de animatiefilm. De bewegende vorm is tijdens Anima 2017 overal te vinden op de muren en de gevels van het Flagey-gebouw. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin - Actueel

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin

Voormalig gouverneur van Los Angeles en Hollywoodsuperster, Arnold Schwarzenegger, heeft gisteren zijn coronavaccin toegediend gekregen. De 73-jarige acteur behoort tot de hoogrisicogroep en kwam daarom sneller in aanmerking om het vaccin te krijgen. Verder lezen...