Meryl Streep ontvangt in 2017 Cecil B. DeMille Award - Actueel Cinema

   - 

Meryl Streep mag plaats maken in haar prijzenkast, zij krijgt de Cecil B. DeMille Award overhandigd. Dat maakt Hollywood Foreign Press Association (HFPA) bekend, de organisatie die jaarlijks de Golden Globe Awards organiseert. Met die award wordt Streep geëerd voor haar gehele filmcarrière.

 De actrice ontving tijdens haar carrière al acht keer de Golden Globe en werd maar liefst 29 maal genomineerd. Streep won prijzen voor "The Iron Lady" (2011), "Julie & Julia" (2009), "The Devil Wears Prada" (2006), "Angels in America" (2003), "Adaptation" (2002), "Sophie's Choice" (1982), "The French Lieutenant's Woman" (1981) en "Kramer vs. Kramer" (1979). Voor Lorenzo Soria, voorzitter van de HFPA, is het dus niet verwonderlijk dat zij deze award verdient. "Meryls boeiend oeuvre over een gevarieerde set van genres heeft van haar de afgelopen 40 jaar een rolmodel gemaakt, zij zal dit ook voor de komende generaties blijven. Ze heeft altijd rollen aangenomen met sterke vrouwelijke leads, waarin zij door het tonen van kwetsbaarheid en het uitbeelden van de waarheid kunst op het grote scherm creëerde. Ze is een pionier en heeft de weg vrijgemaakt voor vrouwen in televisie, film en toneel. Streep verbrijzelde geslachts- en leeftijdsbarrières met finesse en gratie en de HFPA is fier om haar deze eer te schenken." Streep is ook genomineerd in de 'comedy actrice'-categorie voor haar vertoning in Stephen Frears' Florence Foster Jenkins.

Bovendien is zij met 19 nominaties recordhoudster bij de Oscars. Onder andere acteurs Denzel Washington, George Clooney, Morgan Freeman, Robert De Niro, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Robin Williams werden de afgelopen jaren met de prijs geëerd. De Golden Globe Awards gaan door op 8 januari 2017 en worden door tv-presentator Jimmy Fallon in goede banen geleid. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: