Le Ciel Flamand krijgt Wereldpremière op het Filmfestival van Toronto! - Actueel Cinema

   - 
Zopas werd bekendgemaakt dat Le Ciel Flamand, de tweede langspeelfilm van Peter Monsaert, geselecteerd werd voor het prestigieuze Internationaal Filmfestival van Toronto, het grootste filmfestival van Noord-Amerika, dat plaats vindt van 8 tot 18 september. De film zal er zijn wereldpremière beleven en zal te zien zijn in de competitieve sectie 'Discovery'. Hij treedt daarmee in de voetsporen van 'Black' en 'D'Ardennen' vorig jaar. 'Discovery' focust op beloftevolle regisseurs en geldt als een toonaangevende barometer voor de toekomst van de internationale cinema.
Het gaat dus hard voor Le Ciel Flamand, waaraan pas eind juni de laatste hand werd gelegd. Eerder werd de film al geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastian.
Regisseur Peter Monsaert:
"De selectie voor Toronto, één van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, is een fantastische bekroning. Het is samen met de vertoning op het festival van San Sebastian de gedroomde internationale lancering voor de film. Dit doet me hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlands verhaal en dat Le Ciel Flamand een mooie internationale carrière tegemoet gaat."
 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: