Frost / Nixon - Bespreking Cinema

 
"Hij begrijpt televisie." Het simpele zinnetje waarmee het personage van David Frost vroeg in de film omschreven wordt, zal enorme gevolgen hebben. Het legt bovendien uit waarom 'Frost/Nixon' zoveel meer is dan enkel het verhaal van twee mannen die zitten te praten over de politiek van gisteren. Toegegeven, één van beide is niet zomaar een man maar een Amerikaanse ex-president, die gedwongen werd om af te treden toen bleek dat zijn regering zich had ingelaten met fraude, diefstal, afpersing, spionage en andere illegale praktijken op wijde schaal. De eer om die verguisde politicus te interviewen (weliswaar enkel nadat Nixon een bom geld beloofd werd) viel te beurt aan een Britse tv-maker/rokkenjager die nog nooit zo'n belangrijke opdracht had gekregen en die in de loop van het verhaal ook verplicht zal zijn om zijn eigen fortuin in de onderneming te investeren. De inzet is met andere woorden hoog. Een verbale bokswedstrijd als 'Frost/Nixon' kan echter enkel boeien als de kampers in kwestie vlot uit de voeten kunnen. Frank Langella gaat voorspelbaar genoeg met de meeste eer lopen voor zijn minutieuze vertolking als de houterige Richard Nixon, maar zonder het sterke tegenwerk van Michael Sheen had de film nergens gestaan. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Frost / Nixon

Frost / Nixon

Drama  Regie: Ron Howard Met: Michael Sheen, Frank Langella, Kevin Bacon,... Na het Watergate-schandaal in 1972, zoekt de Brit David Frost (Michael Sheen) contact met de Amerikaanse president Nixon (Langella). Hij weet hem te strikken voor zijn talkshow en levert zo een aantal zeer spraakmakende interviews af.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: