Brusselse Festival van de Fantastische Film van start - Actueel Cinema

   - 

In Brussel gaat vandaag/dinsdag het Brusselse Internationaal Festival voor de Fantastische Film (BIFFF) van start. Op het programma staan meer dan 100 films en ook diverse genodigden maakt hun opwachting. De 34ste editie van het festival loopt nog tot en met 10 april. 

De openingsavond van het BIFFF staat in het teken van twee films, "Pride and Prejudice and Zombies" van Burr Steers en "Men and Chicken" van de Deen Anders Thomas Jensen. De eerste prent is gebaseerd op de Jane Austen-klassieker uit 1813. "Het ontelbare keren verfilmde verhaal kreeg een verrassende herschrijving toen auteur Seth Grahame Smith er in 2009 zombies aan toevoegde. Deze onverwachte bestseller leidde tot een stripreeks en nu een film", leest de aankondiging. "Men and Chicken", met onder andere steracteur Mads Mikkelsen in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van de broers Gabriel en Elias, die na de dood van hun vader op een groot geheim stuiten. Het programma is te uitgebreid om samen te vatten, maar bevat met een keur aan bloedstollende thrillers, slasher- en splatterfilms, absurde komedies met duister kantje, al dan niet gemengd met een portie science fiction of fantasy, voor ieder wat wils. En net als de voorgaande jaren ontbreekt het ook nu niet aan monsters, vampieren, zombies en spoken. Griezelen op het BIFFF is niet enkel weggelegd voor volwassenen, ook voor kinderen is er op 10 april een -weliswaar zeer beperkte- selectie met "Battledream Chronicle" van de animatiefilmregisseur Alain Bidard en "Reis naar het Noorden" van Remi Chayet. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er ook heel wat randevenementen tijdens het BIFFF. Zo is het op 2 april uitkijken naar het befaamde Bal der Vampieren. Wie niet genoeg krijgt van alle horror kan zich op zaterdag 9 april tijdens De Fantastische Nacht tegoed doen aan vier films, gevolgd door een ontbijt. De jaarlijkse cosplaywedstrijd staat geprogrammeerd op zondag 10 april.

Afsluiten doet het festival op zondag 10 april met "My Big Night" en "The Invitation", en met de uitreiking van diverse prijzen. Enkele gasten hebben inmiddels wel hun komst afgezegd als gevolg van de aanslagen in Brussel, zo ook de Amerikaanse producent en regisseur Kevin Smith die tekende voor de film "Yoga Hosers", met onder andere Adam Brody, Haley Joel Osment, Johnny Depp en dochter Lily-Rose Melody Depp. Om veiligheidsredenen is er ook maar één festivalingang toegankelijk, zo meldt de persdienst van het festival. Maar die beslissing werd genomen lang voor de aanslagen in Brussel, luidt het. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: