Trage start in Belgische bioscopen voor Belgica - Actueel Cinema

   - 

Na de voorzichtige start dit weekend, is de carrière van de film Belgica vandaag toch vertrokken. Uit de eerste resultaten blijkt dat Belgica gisteren in verschillende bioscopen op nummer 1 en nummer 2 stond. Het bezoekersaantal staat nu op 20.000. De ticket-actie van de krant De Standaard zal vermoedelijk bijgedragen hebben aan deze uitgestelde start. 

De vijfde langspeelfilm van Felix van Groeningen ging voorzichtig van start. Vorige zaterdag pakte De Standaard echter uit met een gratis ticket-actie, geldig van maandag tem donderdag. Nu de eerste resultaten van deze actie bekend zijn, lijkt alles erop te wijzen dat de mensen hun bioscoopbezoek tot gisteren uitgesteld hebben teneinde van de actie te kunnen genieten. In de Top 30, waar de nationale resultaten worden weergegeven van alle films, staat Belgica op de 6de plaats, enkel voorafgegaan door internationale films. Uit enkele reacties bleek ook dat sommige bioscoopbezoekers wachtten om Belgica op Netflix te zien. Het Netflix-verhaal geldt echter enkel voor de landen waar Belgica niet in de bioscoop uitkomt. In België moeten de van Groeningen-fans zich dus in eerste instantie toch naar de bioscoop begeven om Belgica te zien.

Belgica vertelt het verhaal van twee broers die samen een café runnen. Naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar. Het scenario werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. De bruisende muzikale invulling en soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreëerd.

De film is een productie van Menuet (The Broken Circle Breakdown, Café Derby), en kon rekenen op steun van o.m. het VAF/Filmfonds, Screen Flanders en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: