Ster op Walk of Fame voor filmcomponist Ennio Morricone - Actueel Cinema

   - 

De Italiaanse filmcomponist van klassiekers als "The Good, The Bad and the Ugly" en "The Mission" mag op 26 februari zijn ster op de Hollywood Walk of Fame onthullen. Dat heeft de kamer van koophandel van Hollywood, de organisatie achter het evenement, gisteren aangekondigd.

De 87-jarige componist mag volgende week vrijdag de 2574de ster op het beroemdste voetpad van Hollywood inhuldigen in het bijzijn van onder meer regisseur Quentin Tarantino en filmproducent Harvey Weinstein. Eind vorige week won Morricone een BAFTA voor de soundtrack van "The Hateful Eight" en eerder dit jaar werd hij voor dezelfde filmmuziek genomineerd voor een Oscar. Het is inmiddels de zesde Oscar-nominatie in zijn carrière. Morricone geldt als een zeer productieve componist: sinds de jaren 1960 heeft hij voor meer dan 500 films en televisieseries muziek geschreven. Minder bekend zijn de talrijke samenwerkingen met andere artiesten zoals de Amerikaanse folkzangeres Joan Baez voor "Here's to You" of de Franse zangeres Mireille Mathieu.

De maestro van de filmmuziek zal in het kader van zijn "60 Years of Music World Tour" ook op 20 februari naar ons land komen voor een optreden in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website van het Sportpaleis. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: