The Midnight Meat Train - Bespreking Cinema

 
Werken met een verhaal van de Britse gruwelmeester Clive Barker geeft een filmmaker in elk geval iets vlezigs om op te kauwen. Om er ook een sappige film uit te puren moet je echter meer creativiteit aan de dag leggen dan 'The Midnight Meat Train'. 'The Books of Blood', de verzameling korte verhalen waarmee Barker doorbrak in het genre, bevat een hoop ideeën die nergens anders te vinden zijn. 'The Midnight Meat Train' gaat bijvoorbeeld wel over een seriemoordenaar, in de handen van de Liverpoolse auteur wordt het iets compleet anders. De uitdaging waar de Japanse regisseur Ryuhei Kitamura en zijn ploeg voor stonden, was dus om die ongewone diepgang niet enkel over te nemen maar ook nog eens uit te breiden tot de duur van een langspeelfilm. Aanvankelijk lukt dat vrij goed omdat ze een flinke scheut 'Candyman' (ook gebaseerd op werk van Barker) aan het verhaal toevoegen en het hoofdpersonage uitbreiden tot iemand die het werk van de psychopaat van dienst (Vinnie Jones in goeie doen) onderzoekt. Het loopt echter fout wanneer ze er nog een liefdesverhaal aan toevoegen en zich finaal compleet verliezen in weinig opwindende knokpartijen. Deze 'Midnight Meat Train' ziet er smakelijk uit en ruikt lekker maar je gaat met honger van tafel. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
The Midnight Meat Train

The Midnight Meat Train

Horror  Regie: Ryuhei Kitamura Met: Bradley Cooper, Leslie Bibb, Brooke Shields Een New Yorkse journalist zit een seriemoordenaar achterna. Gebaseerd op Clive Barker's kortverhaal "Midnight Meat Train".

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: