The Last Witch Hunter: de omgekeerde Diesel - Bespreking Cinema

 

Is het glas dat The Last Witch Hunter heet half vol of half leeg? Zoals altijd is het een kwestie van perspectief.

Omdat het gaat om een avontuur met heksen, magiërs, monsters en toverspreuken mag je hopen op geknetter, en daar zorgt regisseur Breck Eisner ook voor. Met dat soort gegoochel alleen kom je er echter niet.

Op de keper beschouwd is The Last Witch Hunter een omgekeerde diesel. Normaal gezien heeft zo’n motor tijd nodig om zich op gang te trekken maar levert hij daarna wel de prestaties die je ervan verwacht. The Last Witch Hunter doet precies het tegenovergestelde. Hij begint met een fijne ambiance, een aantrekkelijke look, plezierige magische praktijken en zelfs enkele fascinerende ideeën — let goed op wat de Opperheks tijdens de inleiding vertelt.

Naarmate het verhaal opschiet, krijg je echter door dat The Last Witch Hunter zijn beste kruit al meteen verschoten heeft. In plaats van de grijze zones waar hij in het begin even zijn voet zette verder te verkennen, kiest hij voor paden waar al ontelbare andere films gepasseerd zijn. Met als gevolg dat je je aandacht onvermijdelijk voelt verslappen, hoeveel vuurwerk en lawaai Eisner er ook tegenaan gooit.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Last Witch Hunter

The Last Witch Hunter

Actie, Fantasy  Regie: Breck Eisner Met: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood Onze modern wereld herbergt vele geheimen, maar geen enkel zo schrikwekkend als het feit dat er nog steeds heksen onder ons leven. Deze wrede, bovennatuurlijke wezens zijn vastbesloten om de wereld onder te dompelen in de Zwarte Dood. Eeuwen lang hebben heksenjagers deze onnatuurlijke vijand... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: