Elegy - Bespreking Cinema

 
Goh, een tearjerker van 'drama queen' Isabel Croixet (zie 'My Life Without Me') met overactingkampioenen Ben Kingsley en Penelope Cruz in de belangrijkste rollen: je zou het voor minder op een lopen zetten! Gek genoeg blijkt de Spaanse cineaste hier heel gedoseerd te werk te gaan. Het verhaaltje over een professor op leeftijd die lang geleden de liefde afzwoer maar nu valt voor een van zijn jonge studentes, had nochtans een draak van jewelste kunnen opleveren. Toch zorgen de poëtische montagetrucjes van Coixet - die realiteit, dromen en angsten onlosmakelijk met elkaar verbinden - voor een perfect vertelkader. Bovendien blijken de 'Sexy Beast'-acteur' en de Pedro Almodovar-muze zich van hun meest ingetogen kant te tonen. Vooral Kingsley weet naar de keel te grijpen met zijn 'naakte' vertolking van een miserabel mannetje dat eindeloos discussieert met zijn zoon (rol van Peter Sarsgaard), zijn beste vriend (rol van Dennis Hopper) en zijn voormalige bedpartner (rol van Patricia Clarkson). Een aangename filmervaring die je zin doet krijgen in 'The Dying Animal', het boek van Philip Roth dat diende als inspiratiebron.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Elegy

Elegy

Drama  Regie: Isabel Coixet Met: Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper Cultuurcriticus David Kepesh, die van zichzelf vindt dat zijn bestaan de vertegenwoordiging is van "geëmancipeerde mannelijkheid", ziet zijn leven overhoop gegooid worden door de goedgemanierde studente Consuela Castillo die bij hem een gevoel van sexuele possessiviteit opwekt.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: