Everest : Baltasar Kormakur (bijna) aan de wereldtop ! - Bespreking Cinema

   - 

Op 10 en 11 mei 1996 verliezen acht mensen het leven bij de beklimming van de Everest. Een tragedie die beschreven werd in twee boeken, de één geschreven door Anatoli Boukreev, één van de gidsen, de andere door Jon Krakauer, een klant, journalist en auteur van Into the Wild.

Het is in het prachtige kader van de Himalaya dat Ijslander Baltasar Kormakur zijn verhaal plaatst. Hij slaagt er in deze majesteuze bergen, die de mens zo klein en nederig maken, wonderlijk neer te zetten. Jammer voor Kormakur zijn de protagonisten van het verhaal zo talrijk dat hij er nooit volledig in slaagt hun persoonlijkheid echt neer te zetten. Het resultaat is een licht gemis aan empathie van de toeschouwer.

Ondanks dat is het spektakel toch wat we er van mogen verwachten. Een keer voorbij de introductie gaat de actie echt van start ! De sterrencast beantwoordt aan onze verwachtingen en voldoet aan de opdracht. Indrukwekkend, ijzingwekkend, Everest slaagt er in de zaken in perspectief te zetten en de toeschouwer volop te entertainen.

(Thibault van de Werve)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Naar de toekomst met Anima! - Actueel
Actueel

Naar de toekomst met Anima!

Anima is het jaarlijkse trefpunt voor liefhebbers van animatiefilms in Flagey, maar voor het eerst ook in de Marni! Van 23 februari tot 3 maart verkent Anima de toekomst, met een groot aantal korte sciencefictionfilms en speelfilms, en een retrospectief van de beroemdste sciencefictionanimatiefilms... Verder lezen...
Everest

Everest

Thriller, Drama, Avontuur  Regie: Baltasar Kormakur Met: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Jason Clarke Geïnspireerd op de ongelooflijke gebeurtenissen rondom een poging om de top van 's werelds hoogste berg te bereiken, laat Everest de indrukwekkende reis zien van twee verschillende expedities. De groepen worden tot hun uiterste grenzen gedreven door een van de heftigste sneeuwstormen ooit. Hun moed... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: