Pixels: Gamen om de wereld te redden - Bespreking Cinema

 

Space Invaders. Ik krijg het nog altijd warm vanbinnen als ik die woorden hoor. Computergames zijn nooit echt mijn ding geweest, maar met dat ene spel ben ik toch vele uren zoet geweest. Met dank aan mijn tante, die een taverne uitbaatte waar een kast met de game opgesteld stond.

Pixels wil zijn baat doen bij dat soort eighties-nostalgie en dat lukt zeker in het begin aardig. Meer zelfs, de scènes waar de helden zich aan levensgrote versies van lunaparkklassiekers als Centipede en Pac-Man wagen, zijn bepaald opwindend om te zien. En aangezien opwinding niet meteen een gevoel is waarin de films van Adam Sandler grossieren, ben je daar al heel tevreden mee. De komiek beperkt de lading dwaze grappen bovendien tot een verdraagbaar aantal. Meer zelfs, hij krijgt zowaar een aanstekelijk geflirt voor elkaar met tegenspeelster Michelle Monaghan.

Als de climax van de film in zicht komt, krijgen we echter niet alleen honderden lunaparkkarakters over ons heen maar zet Sandler ook de stroopsluizen open. Het makke zedenlesje en de slappe romantiek waarmee hij dan komt aandraven, maken een mens alleen maar slechtgezind. Je vindt het gelijknamige korte filmpje van Patrick Jean waar Pixels de mosterd heeft gehaald trouwens gemakkelijk op YouTube.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Pixels

Pixels

Actie, Komedie, Animatie Film  Regie: Chris Columbus Met: Adam Sandler, Kevin James, Peter Dinklage,... In Pixels wordt de Aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-Man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper vraagt zijn vriend Sam Brenner, ex arcade gaming kampioen, om hulp. Samen met een team van retro gamers moet hij... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: