Pixels: Gamen om de wereld te redden - Bespreking Cinema

 

Space Invaders. Ik krijg het nog altijd warm vanbinnen als ik die woorden hoor. Computergames zijn nooit echt mijn ding geweest, maar met dat ene spel ben ik toch vele uren zoet geweest. Met dank aan mijn tante, die een taverne uitbaatte waar een kast met de game opgesteld stond.

Pixels wil zijn baat doen bij dat soort eighties-nostalgie en dat lukt zeker in het begin aardig. Meer zelfs, de scènes waar de helden zich aan levensgrote versies van lunaparkklassiekers als Centipede en Pac-Man wagen, zijn bepaald opwindend om te zien. En aangezien opwinding niet meteen een gevoel is waarin de films van Adam Sandler grossieren, ben je daar al heel tevreden mee. De komiek beperkt de lading dwaze grappen bovendien tot een verdraagbaar aantal. Meer zelfs, hij krijgt zowaar een aanstekelijk geflirt voor elkaar met tegenspeelster Michelle Monaghan.

Als de climax van de film in zicht komt, krijgen we echter niet alleen honderden lunaparkkarakters over ons heen maar zet Sandler ook de stroopsluizen open. Het makke zedenlesje en de slappe romantiek waarmee hij dan komt aandraven, maken een mens alleen maar slechtgezind. Je vindt het gelijknamige korte filmpje van Patrick Jean waar Pixels de mosterd heeft gehaald trouwens gemakkelijk op YouTube.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Televisiedokters steken hart onder de riem van echte artsen - Actueel

Televisiedokters steken hart onder de riem van echte artsen

Een groep acteurs die artsen vertolken in televisieseries als 'ER','House' en 'Grey's Anatomy' heeft een video opgenomen voor hun echte collega's. Sterren als Patrick Dempsey, Neil Patrick Harris, Edie Falco en Sandra Oh roepen ook op om massaal te doneren aan een fonds voor zorgpersoneel dat nu in... Verder lezen...
Vanavond op TV: Overboard - Actueel

Vanavond op TV: Overboard

Kijk vanavond, nu donderdag 9 april, om 20u35 op VIJF naar "Overboard"!
Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan - Actueel

Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan

De Amerikaanse actrice en zakenvrouw Gwyneth Paltrow wil vrouwen, bijna letterlijk, een handje helpen tijdens de coronacrisis. Omdat de stress van de pandemie hen minder seksueel zou doen voelen, deelde de ex-vrouw van Coldplay-zanger Chris Martin een lijstje van haar favoriete vibrators. Een... Verder lezen...